Boek
Nederlands

Ch@tgrlz party!

Nanda Roep (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Ch@tgrlz party!
×
Ch@tgrlz party! Ch@tgrlz party!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Isa en haar vriendinnen Fleur, Sharissa en Kyra zitten in de brugklas. Ze zijn nog steeds druk met chatten, feesten en kletsen over jongens. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Ch@tgrlz party!
Auteur
Nanda Roep
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2007
58 p. : ill.
ISBN
9789025851750

Besprekingen

Isa is een vrolijke brugklasser die samen met haar vriendinnen Fleur, Sharissa en Kyra de wereld op een ondeugende manier verkent. Ze beleven typische meisjesdingen, zoals verliefd worden, naar feestjes gaan, zich opmaken en roddelen ? als ze zich maar amuseren. Isa is zelf stapel op Julian, die ze dromerig Orlando noemt. Ze zou niks liever willen dan zijn vriendinnetje te worden, maar dat loopt niet van een leien dakje. Ondertussen staan de meiden op een rommelmarkt, houden ze een pyjamaparty, helpen ze mee bij een kleuterfeestje, en gaan ze paaseieren zoeken.
Nanda Roep schrijft voor het tijdschrift 'Tina' en heeft al heel wat boeken voor allerlei leeftijden op haar naam staan. Zo zijn de brugklassers Tanja en Isa uit de serie 'Vlinders' en 'Chatgirl' populair (11+), is de serie 'Plaza Patatta' een schot in de roos voor de detectives onder ons (7+), en worden ook de peuters en kleuters op hun wenken bediend met enkele mooie prentenboeken. In Ch@tgrlz party werden enkele v…Lees verder
Deel uit de serie Ch@tgrlz’*. Isa (12/13) en haar vriendinnen Sharissa, Kyra en Fleur zijn druk met chatten en kletsen over jongens. Modern, hip boek met weinig inhoud; het taalgebruik is populair. Een samenraapsel van kledingadviezen, geklets over jongens, recepten en feestblunders. Deze laatste zijn waargebeurde blunders die meisjes op feestjes hebben meegemaakt en die in dit boek zijn opgenomen. Het verhaal is versnipperd tussen al deze verschillende vormen van tekst; de chattekst is veel van hetzelfde. Op www.chatgrlz.nl kun je een weblog van hoofdpersoon Isa volgen en hierop reageren. Vreemd is de toevoeging op blz. 7: 'Julian heet in deze verhalen nog Orlando, dus dit is voordat ze verkering krijgen (zie: Isa vraagt verkering)'. In het laatste deel van het boek gaat het ineens wel over Julian. De pentekeningen staan tussen en naast de tekst en zijn onrustig. Het omslag zal meisjes in de doelgroep aanspreken. De auteur is journalist en kinderboekenschrijfster. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Nanda Roep

Nanda Roep (Utrecht, 9 september 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en daarnaast presentatrice.

Biografie

Nanda Roep volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In juni 1996 verscheen haar eerste kinderboek bij uitgeverij Leopold. Sindsdien schreef ze zo'n vijftig kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar.

In 2008 verscheen Roeps eerste roman voor volwassenen; de tweede volgde in 2010. Daarnaast schrijft ze liedjes, zowel voor zichzelf als voor Kinderen voor Kinderen. Voor KRO Kindertijd maakt Roep de televisieserie Mijn eigen boek, waarin kleuters zo veel mogelijk hun eigen verhaal maken.

In 2010 richtte ze haar eigen "Uitgeverij Nanda" op. Via deze uitgeverij wordt de serie Plaza Patatta uitgegeven. Daarnaast vinden ook auteurs als Stijn van der Loo en Silvester Zwaneveld onderdak bij de uitgeverij. De samenwerking met KRO Kindertijd…Lees verder op Wikipedia