Boek
Nederlands

Isa vraagt verkering

Nanda Roep (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Isa wil graag verkering net als haar vriendinnen, maar hoe pak je dat aan? Met haar chatvriendinnen bespreekt ze elke situatie tot in de details. Vanaf ca. 11 jaar.
Leesniveau
AVI 8
Titel
Isa vraagt verkering / Nanda Roep ; ill. Georgien Overwater
Auteur
Nanda Roep
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2007
122 p. : ill.
ISBN
9789025850920

Besprekingen

Het derde verhaal in de serie Ch@tgrlz*, een serie toegankelijke meidenverhalen waarin Isa (brugklas) centraal staat. Dit keer wil ze, net als haar vriendinnen, verkering, maar weet niet hoe ze dat moet aanleggen. De vriendinnen staan haar met raad en daad terzijde. Het verhaal is gebouwd op een herkenbaar stramien: onzekerheid leidt tot achterdocht en voorbarige conclusies, die de onzekerheid weer vergroten. Toch komt tot slot alles goed. Enige nuance ontstaat door de lezer aan het denken te zetten over hoe jongens en meisjes zich kunnen gedragen (een vriendje slaat - hoe reageer je daar op?; een van de meisjes wijst lichamelijk contact voorlopig nog af - accepteert een jongen dat?) Het geheel is voorzien van grappige zwart-wittekeningetjes in de marge. Het taalgebruik is populair en helaas niet foutloos. Dat iemand van 15 jaar (blz. 9) al op een eigen scooter kan rijden, moet een slordige vertelfout zijn! De verhalen werden eerder gepubliceerd in 'Tina'. Oppervlakkige leeskost voor …Lees verder

Over Nanda Roep

Nanda Roep (Utrecht, 9 september 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en daarnaast presentatrice.

Biografie

Nanda Roep volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In juni 1996 verscheen haar eerste kinderboek bij uitgeverij Leopold. Sindsdien schreef ze zo'n vijftig kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar.

In 2008 verscheen Roeps eerste roman voor volwassenen; de tweede volgde in 2010. Daarnaast schrijft ze liedjes, zowel voor zichzelf als voor Kinderen voor Kinderen. Voor KRO Kindertijd maakt Roep de televisieserie Mijn eigen boek, waarin kleuters zo veel mogelijk hun eigen verhaal maken.

In 2010 richtte ze haar eigen "Uitgeverij Nanda" op. Via deze uitgeverij wordt de serie Plaza Patatta uitgegeven. Daarnaast vinden ook auteurs als Stijn van der Loo en Silvester Zwaneveld onderdak bij de uitgeverij. De samenwerking met KRO Kindertijd…Lees verder op Wikipedia