Boek
Nederlands

Snuffel de knuffel

Nannie Kuiper (auteur), Dagmar Stam (illustrator)
+1
Snuffel de knuffel
×
Snuffel de knuffel Snuffel de knuffel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Alle kinderen op de peuterspeelzaal willen spelen met Snuffel de knuffel, maar dat is voor Snuffel niet altijd fijn. Prentvertelling met zachtgekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Knuffels
Titel
Snuffel de knuffel / Nannie Kuiper ; met tek. van Dagmar Stam
Auteur
Nannie Kuiper
Illustrator
Dagmar Stam
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2005
29 p. : ill.
ISBN
90-258-4655-6

Besprekingen

Snuffel is de liefste knuffel van de peuterspeelzaal. Iedereen wil om de beurt met hem spelen: Merel gaat met hem dansen en zingen, Sanne neemt hem mee om te vingerverven, Ramses speelt met hem in de poppenkast, Laura gaat in de pauze met hem eten en Hassan neemt hem mee uit fietsen. Alle avonturen die Snuffel beleeft, eindigen voor hem niet altijd fijn en als de dag voorbij is (en het boek uit), is Snuffel ook wel weer blij. Op een speelse, blije manier nemen auteur en illustratrice de lezer/kijker mee door een dag op de crèche, gezien vanuit het perspectief van Snuffel de knuffel. Steeds horen twee naast elkaar liggende pagina's bijeen: in het verhaal op rijm (metrisch perfect - kleine blokjes tekst vol dialoog) en in de herkenbare, vriendelijke en vrolijke prenten (vol gevoel, beweging en details) komen alle avonturen voorbij. Een boek om vaak te lezen, voor te lezen of als beginpunt te nemen om te praten over wat jonge kinderen bezighoudt. Een boek dat alle verwachtingen waarmaakt…Lees verder

Snuffel de knuffel

Snuffel is de knuffel van de klas waar alles om draait. Iedereen loopt met hem weg, maar gelukkig heeft de juf er wat op gevonden. Alle kinderen krijgen de kans om een poos met hun liefste knuffel te spelen. Snuffel maakt dus elke dag het klasgebeuren mee. Zo moet hij soms het monster in het poppenspel zijn, of vingerverven met een poot, mee zingen, dansen of baby spelen... En dat wordt zelfs voor een knuffel teveel! Het zoveelste boekje van Nannie Kuiper waarin gespeeld wordt met taal. Zij houdt van de muzikaliteit van de taal en zegt dat kinderen de taal beleven als poëzie. De tekst van dit verhaal is op rijm. Na elke activiteit met de knuffel horen we de stem van juf die zegt: Tijd om Snuffel weg te leggen. De illustraties van Dagmar Stam zijn knap en geven uiting aan alle emoties van de kleuters.

Over Nannie Kuiper

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Rob Bogaerts / Anefo

Janna Gesiena (Nannie) Kuiper (Winterswijk, 21 april 1939) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Kuiper groeide op in Winterswijk. Na haar middelbare school studeerde Kuiper kinderverzorging en -opvoeding en later journalistiek. Haar eerste gedichten voor kleuters en jonge kinderen, gingen over gevarieerde onderwerpen uit de sprookjeswereld en de leef- en belevingswereld van jonge kinderen: kleine heksen, een liegbeest, het ziekenhuis, het circus, ruzie, angstdromen of verveling. De vorm van de versjes was vrij traditioneel, met rijm, een stevig ritme en veel herhalingen. Later ging ze zich richten op peuters met klankrijke en ritmische versjes.

Nannie Kuiper moedigt het kleine kind aan om creatief zijn eigen weg te gaan. In haar boeken kruipen en lopen heel wat ondeugende, eigenzinnige peuters en kleuters rond.

Kuiper vertaalt ook kinderboeken. De gedichtenbundels van A.A. Milne en van C. Barker…Lees verder op Wikipedia

Suggesties