Boek
Nederlands

Mythologie

Neil Philip (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Uitleg van wat mythologie is en behandeling van de belangrijke thema's die in de mythologie voorkomen. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Mythologie
Titel
Mythologie
Auteur
Neil Philip
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Eyewitness guides. Mythology
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2002
59 p. : ill.
ISBN
90-7690-018-3

Besprekingen

Dit boek hoort in de reeks 'Ooggetuigen' ('Eyewitness Guides'), waarin al meer dan zestig onderwerpen met bondige tekst en veel illustratie aan bod kwamen: van Afrika, over archeologie, de eerste mens, insecten, olifanten, ridders, vlaggen tot de woestijn. Daarin worden in 26 stukjes van twee pagina's naast elkaar een aantal aspecten van het onderwerp behandeld in korte tekstblokjes en met veel kleurige foto's. Tot slot nog een register, een bronverwijzing en in dit geval vijf blanco pagina's voor 'eigen notities'.

Mythologie geeft geen overzichten van mythologische stelsels; de lezer komt er in contact met aspecten van de mythologie van de hele wereld. Dat betreft niet alleen het wezen van de mythologie, de schepping van de wereld, de kosmos, de mens... maar ook o.m. goddelijke wapens, geesten, mythische dieren, voorouderverering, en uiteindelijk het einde van de wereld. Er is ook een interessant stukje over de overlevering van de mythe, niet alleen door spraak, maar oo…Lees verder
Informatief boek in de serie ‘Ooggetuigen’ over allerlei aspecten rondom het veel omvattende begrip mythologie. Eerst wordt uitgelegd wat mythologie is (‘een verzameling waarheden’), om vervolgens steeds per twee pagina’s een thema nader uit te werken. Thema’s die onder meer aan de orde komen zijn ‘de schepping van de wereld’, voorouderverering’, ‘dierlijke afgoden’ en ‘oorlogsgoden’. In 25 thema’s wordt de mythologie uitgebreid behandeld op een voor kinderen vanaf 11 jaar begrijpelijk niveau. Per thema wordt een algemeen verhaal in groot lettertype gegeven, aangevuld met veel wetenswaardigheden in kleiner lettertype, voorzien van een veelheid aan informatieve illustraties. De pagina’s lijken erg vol, maar door een goed gekozen lay-out is dit geen bezwaar en is er juist veel te ontdekken. Een index maakt het boek goed toegankelijk. De vijf pagina’s voor eigen notities aan het eind van het boek zijn overbodig.