Boek
Nederlands

Hoe Ida zich een hoedje schrok

Nicolaas Matsier (auteur), Noëlle Smit (illustrator)
+1
Hoe Ida zich een hoedje schrok
×
Hoe Ida zich een hoedje schrok Hoe Ida zich een hoedje schrok
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Nijlpaard Ida wordt bijna aangereden als ze oversteekt op het zebrapad. Ze schrikt zich een hoedje, een echt prachtig hoedje. Dat brengt Ida op een idee. Prentenboek met kleurrijke humoristische tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Hoofddeksels
Titel
Hoe Ida zich een hoedje schrok
Auteur
Nicolaas Matsier
Illustrator
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789047615149 (paperback)

Besprekingen

Nijlpaard Ida schrikt zich letterlijk een hoedje wanneer ze bij het oversteken van het zebrapad bijna door een fietser wordt aangereden. Ondanks de schrik smaakt dat naar meer, en ja hoor, het lukt haar om er op dezelfde wijze nog twee hoedjes bij te krijgen. Inclusief zeven zijden sjaaltjes: genoeg om een heuse hoedenwinkel te openen! Bewerking van het verhaal 'Ida stak een zebra over', in 1987 bekroond met een Zilveren Griffel, voorzien van nieuwe, frisse tekeningen van Noëlle Smit. Het verhaal past prima in de ‘Gouden boekjes’-reeks* door het tijdloze karakter. Er wordt een overzichtelijk avontuur beleefd, ondersteund door kleurige illustraties vol aangeklede dieren. Zo is er veel te bekijken bij het voorlezen van de iets langere teksten. Leuk voor kleuters om over door te fantaseren. Uitgave met het bekende glimmend gouden bandje op de rug. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Nicolaas Matsier

Nicolaas Matsier is een pseudoniem van de Nederlandse schrijver Tjit Reinsma (Krommenie, 25 mei 1945).

Biografie

Nicolaas Matsier is de zoon van twee gereformeerde onderwijzers, Riemer Reinsma en Petronella Catharina Brand. Zijn moeder werd na het huwelijk huisvrouw, zoals destijds bij de wet verplicht was. Zijn vader studeerde door en werd leraar geschiedenis en rector. Op de lagere school aan de Haagse Mient begon een levenslange vriendschap met dichter en literatuurcriticus Tom van Deel. Ze maakten twee jaar deel uit van de redactie van de jeugdpagina 'Ruimte voor ons' van de Nieuwe Haagse Courant. Op het 's-Gravenhaagsch Chr. Gymnasium, tegenwoordig Gymnasium Sorghvliet, raakte hij bevriend met Gerard Koolschijn. Samen vertaalden zij voor een weddenschap Xenophons Anabasis, een boek waarover zij inspirerend les kregen van dr. L.J. Elferink. Ook belangrijk als leraar was de bevlogen neerlandicus H.J.A. Hi…Lees verder op Wikipedia