Boek
Nederlands

Pieterse en Pim

Nicolette Smabers (auteur), Han Janken (illustrator)
+1
Pieterse en Pim
×
Pieterse en Pim Pieterse en Pim
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pieterse en zijn hond Pim krijgen het aan de stok met de politie. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI 5
Titel
Pieterse en Pim / Nicoletta Smabers ; tek. van Han Janken
Auteur
Nicolette Smabers
Illustrator
Han Janken
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1998
66 p. : ill.
ISBN
90-276-3944-2

Besprekingen

Pieterse woont samen met zijn vriend, Pim de hond met wie hij kan praten, in een caravan buiten het dorp. Op een dag verschijnt de politie en beschuldigt Pieterse van een misdrijf. Pieterse gaat op onderzoek uit en weet de werkelijkde dader aan de politie uit te leveren. Tweede boekje over deze zwerver en zijn hond na "Pieterse en Pim"*. Het taalgebruik is eenvoudig en gericht op kinderen die een jaar leesonderwijs achter de rug hebben. Het verhaal zelf is wat kinderachtig, evenals de opgevoerde personages. Omdat de zinnen steeds op een nieuwe bladzijde beginnen en het verhaal ondersteund wordt door vlotte zwart-witte tekeningen zal het de doelgroep wel aanspreken. Tekst en tekeningen staan samen in een kader. Op de voorkaft wordt Pieterse midden in de nacht betrapt door de politie.

Over Nicolette Smabers

Nicolette Smabers (Den Haag, 4 mei 1948) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Smabers woonde en werkte tot haar 21e in Den Haag. Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie werkte ze een aantal jaren als lerares Nederlands in Nijmegen. In 1984 vestigde zij zich in Limburg, sinds 2006 woont ze weer in Den Haag.

In 1983 debuteerde ze met de verhalenbundel De Franse tuin. Daarna verschenen achtereenvolgens de raamvertelling Portret van mijn engel, en de novelle Chinezen van glas.

Tussen 1992 en 2004 publiceerde zij voornamelijk voor kinderen, onder meer Willibrord de Haas en de dieren van het Benedenbos en Het kroondomein van Pappenheim. Het educatieve werk verscheen sinds 2001 onder de naam Colette Li.

In 2001 pakte zij de draad van haar werk voor volwassenen weer op met een bundel korte prozaschetsen: Het…Lees verder op Wikipedia