Boek
Nederlands

De schat van kapitein Kwelgeest

Oscar Tortuga (auteur), Flavio Ferron (illustrator), Paola Antista (illustrator)
Keizer Kattenklauw III geeft Oscar Tortuga opdracht op zoek te gaan naar de schat van kapitein Kwelgeest. Maar er blijken meer kapers op de kust te zijn. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Katten, Zeerovers
Titel
De schat van kapitein Kwelgeest / tekst Oscar Tortuga ; ill. Flavio Ferron, Paola Antista, Carlo Alberto Fiaschi ... [et al.]
Auteur
Oscar Tortuga
Illustrator
Flavio Ferron Paola Antista Carlo Alberto Fiaschi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Sei in trappola Geronimo Stilton!
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2009
114 p., [12] p. : ill.
ISBN
9789054614685

Besprekingen

Soms groeit een reeks uit tot een wereldwijde hype. Het gevolg is dat er op korte tijd meer boeken verschijnen, tv-series worden gemaakt en bijhorende merchandising op de markt wordt gebracht. Een mogelijk neveneffect is het ontstaan van een spin-off. 'Oscar Tortuga' is zo'n spin-offreeks, nl. van de succesvolle 'Geronimo Stilton'-reeks.
De schat van kapitein Kwelgeest speelt zich af op katteneiland, waar Kattenklauw III de keizer der katten is, een niet zo snuggere heerser die te maken krijgt met een dalende populariteit bij zijn onderdanen en een lege schatkist. Kattenklauw III kan door zijn beperkt doorzicht maar één oplossing bedenken: er moet een schat gevonden worden. Dit zal zijn prestige en zijn schatkist weer in ere herstellen. Kattenklauw beveelt Oscar Tortuga, uitgever en journalist van de krant 'De krijsende kater', om een schat te vinden. Tersilla, de dochter van Kattenklauw III, ziet hierin een kans om haar listig plan uit te voeren.
Oscar Tortuga ontdekt in…Lees verder
Om zijn populariteit op te krikken en de lege staatskas te vullen wil keizer Kattenklauw III een schat roven. Om te anticiperen op een eventuele mislukking, laat de keizer alvast de juwelenschat van zijn moeder stelen. Oscar Tortuga, schrijver en uitgever op Katteneiland, ontdekt waar de schat van kapitein Kwelgeest verborgen is. Een hele expeditie vertrekt op pad, maar er zijn verschillende kapers op de kust. Derde deel in de reeks 'Oscar Tortuga', een spin-off van de populaire serie rond Geronimo Stilton. Het verhaal is vooral gericht op avontuurlijke belevenissen, actie met een hoog slapstickgehalte en intriges van de dochter van de kattenkeizer. Alle personages zijn karikaturen en tal van clichés uit piratenverhalen zijn hier losjes verwerkt. Kleurrijke illustraties en een aantrekkelijke lay-out met veel creatief geschreven woorden in kleur, maken dit verhaal heel toegankelijk. Plannetjes, kaartjes en een editie van de krant 'De Krijsende Kater' wekken nieuwsgierigheid. Voorlezen …Lees verder

Suggesties