Boek
Nederlands

Er valt niets te lachen, Stilton!

Oscar Tortuga (auteur), Carlo Alberto Fiaschi (illustrator), Danilo Loizedda (illustrator)
Volgens keizer Kattenklauw wordt er te veel gelachen op Katteneiland. Oorzaak is het moppenboek van Geronimo Stilton. Maar heeft hij het wel geschreven? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Katten, Zeerovers
Titel
Er valt niets te lachen, Stilton! / tekst Oscar Tortuga ; ill. Carlo Alberto Fiaschi, Danilo Loizedda, Roberta Pierpaoli... [et al.]
Auteur
Oscar Tortuga Roberta Pierpaoli
Illustrator
Carlo Alberto Fiaschi Danilo Loizedda
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
C'è poco da ridere, Stilton!
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2010
114 p., [11] p. : ill.
ISBN
9789054616597 (hardback)

Besprekingen

Er wordt te veel gelachen op Katteneiland volgens keizer Kattenklauw. Oorzaak is het moppenboek van muis-journalist Geronimo Stilton. Maar heeft hij het wel geschreven? En hoe komt het boek op Katteneiland? De hulp van Geronimo wordt ingeroepen. Onafhankelijk te lezen vijfde deel in de serie 'Oscar Tortuga'*, waar de alom bekende muis Geronimo Stilton een rol in speelt, samen met zijn aartsvijanden de Katten. Beiden zien er uit en acteren als mensen. Redelijk taalgebruik, met veel woordgrapjes, bijvoorbeeld 'Ma trone' = moeder van de keizer, die lang niet alle kinderen zullen begrijpen en vrij veel moeilijke woorden als entresol en audiëntiezaal. De bladspiegel is onrustig met verschillende lettertypes, kleuren, etc. Zeer gedetailleerde, kleurrijke illustraties, verschillend in grootte, op elke bladzijde. Boek dat of vreselijk gevonden wordt of juist verslonden wordt. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Suggesties