Na de aanval van een 'weerwolf' komt patholoog-anatoom Kay Scarpetta wederom in groot gevaar.
Titel
Het eindstation
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Marcella Houweling
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last precinct
Editie
1
Uitgever
Den Haag: XL, 2010
2 dl.
ISBN
9789046306963 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

In 'Zwarte hoek'*, het voorgaande deel, wordt patholoog-anatoom Kay Scarpetta aangevallen door een 'weerwolf', een telg uit een misdaadkartel die daarvoor negen vrouwen en Kay's vrouwelijke chef afslachtte. Kay wordt van deze laatste moord verdacht, de weerwolf ontkent alles en Kay en politieman Marino worden geconfronteerd met meer lijken, o.a. een crimineel en een undercoveragent. Met hulp van nicht Lucy en anderen komt de waarheid boven tafel. Op het nippertje weet Lucy Kay en zichzelf uit handen van de daders te redden. De daders ontsnappen en Kay wordt van alle blaam gezuiverd. Dit boek is bestemd voor de lezers die ook het vorige deel gelezen hebben, anders is het niet te volgen ondanks de verwijzingen hiernaar. De roman komt langzaam op gang. Evenals in 'Zwarte hoek' zijn er (te) veel verhaallijnen die per se in elkaar moeten passen.

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie