Boek
Nederlands

De roep van de kinkhoorn

Paul Biegel (auteur), Fiel Van der Veen (illustrator)
+1
De roep van de kinkhoorn
×
De roep van de kinkhoorn De roep van de kinkhoorn
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Marieke's vader is een visser die elke dag de zee opgaat; op een dag keert hij niet terug. Verhaal en libretto van de gelijknamige opera. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Muziek
Titel
De roep van de kinkhoorn / Paul Biegel ; met ill. van Fiel van der Veen
Auteur
Paul Biegel
Illustrator
Fiel Van der Veen
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Holland, 2004
64 p. : ill. + 2 cd's
Aantekening
Ondertitel op omslag : een muzikaal sprookje
ISBN
90-251-0939-X

Besprekingen

Marieke's vader is een visser die elke dag de zee opgaat. Op een dag keert hij niet terug; Marieke kijkt elke dag wanhopig naar hem uit op de pier. Dan duikt Triton op uit de golven; hij is een dienaar van de zee en geeft Marieke een kinkhoorn, een enorme schelp, waarop ze moet blazen om de Vier Winden op te roepen. Die zullen haar helpen om haar vader te vinden. De bekende kinderboekenschrijver schreef dit sprookjesachtige verhaal voor de gelijknamige opera voor kinderen. Naast het verhaal bevat dit boek ook het libretto met verwijzingen naar de twee bijgevoegde cd's. Op de cd's, opgenomen tijdens opvoeringen op 6 en 7 juli 2004 in Den Haag, wordt de opera in het Nederlands gezongen. De muziek van componist Bart Visman varieert van energieke piratenzang tot sfeervolle zeemuziek. Verzorgde uitgave, voorzien van kleine zwarttekeningen en een kleurige omslag van Fiel van der Veen. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (Bussum, 25 maart 1925 – Laren, 21 oktober 2006) was een Nederlandse schrijver, die vooral bekendheid geniet vanwege zijn kinderboeken. Voor zijn werk ontving hij onder meer twee Gouden Griffels, vier Zilveren Griffels en een nominatie voor de Hans Christian Andersenprijs.

Biegel, de jongste zoon in een gezin van negen kinderen, groeide op in Bussum en Amsterdam. Als kind toonde hij meer interesse in buiten spelen dan in lezen, maar hij hield wel van de sprookjes van de gebroeders Grimm en de verhalen van Jules Verne. Het eerste verhaal van zijn eigen hand, getiteld De ontevreden kabouter, werd gepubliceerd in het nieuwsblad De Tijd toen de schrijver veertien jaar oud was. Na een mislukte poging om een carrière als pianist te beginnen, vertrok Biegel naar de Verenigde Staten. Daar schreef hij stukken voor The Knickerbocker Weekly. Na zijn terugkeer een jaar later werkte hij onder meer als redacteur voor de Avrobode…Lees verder op Wikipedia