Boek
Nederlands

Sam Schoffel lost het op!

Paul Van Loon (auteur), Jan Jutte (illustrator)
+1
Sam Schoffel lost het op!
×
Sam Schoffel lost het op! Sam Schoffel lost het op!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
De schildpad van Floor is verdwenen. Dat is een mooi klusje voor speurder Sam. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Sam Schoffel lost het op!
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Jan Jutte
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2011
89 p. : ill.
ISBN
9789048709847 (hardback)

Besprekingen

Samantha (Sam) is, naar eigen zeggen, een bekwame detective, inclusief speurhond en technisch assistent Joost Water, alias H2O. Haar beste vriendin Floor roept haar hulp in bij het terugvinden van een waarschijnlijk ontvoerde schildpad. Er zijn diverse verdachten, in het bijzonder zelfs Floors moeder. Sam wordt bij haar werk regelmatig op het verkeerde been gezet. Veel sporen blijken dwaalsporen te zijn. De tekst, gedrukt in een duidelijke schreefloze letter, is doorspekt met geel gemarkeerde tips om een goede speurder te worden. AVI-E4. Door het rode elastiek over het omslag lijkt het boek op het notitieboekje dat Joost voor Sam maakte. Ongeveer een derde deel van het boek is gewijd aan het speuren in een andere zaak, naar een verdwenen konijn. Daarbij moet de lezer veel (talige) opdrachten uitvoeren. In 1989 verschenen met illustraties in zwart-wit als 'Schildpad ontvoerd'. Deze editie is 'multimediaal' met een website, Hyvespagina, Sam Schoffellied en app, waar de opdrachten te dow…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia