Boek
Nederlands

Fien en Milo in de dierentuin

Pauline Oud (auteur)
+1
Fien en Milo in de dierentuin
×
Fien en Milo in de dierentuin Fien en Milo in de dierentuin

Fien en Milo in de dierentuin

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Konijn Fien en muis Milo zien in de dierentuin allerlei verschillende dieren. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met korte tekst en eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Dierentuinen
Titel
Fien en Milo in de dierentuin
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009
[10] p. : ill.
ISBN
9789044811360

Besprekingen

Fien en Milo in de dierentuin is een boekje in de serie peuterprentenboeken over konijntje Fien en muisje Milo, geschreven en geïllustreerd door Pauline Oud.
Fien en Milo gaan naar de dierentuin. Op elke pagina ontdekken de twee vriendjes een nieuw dier. Eerst komen ze twee olifanten tegen die elkaar een kusje geven. Dan zien ze de giraffen met hun lange nek. Vervolgens komen de mama- en de baby-ijsbeer. Dan zie ze nog de apen en ten slotte pinguïns.
In het boekje zie je telkens op de linkerpagina een prent van een dier, tegen een egale en feloranje achtergrond. Op de rechterpagina zie je wat de dieren doen (bananen eten, klimmen…). Op de laatste pagina’s staan de vijf dieren samen en zien we Fien en Milo zwaaien.
In de illustraties werden Fien, Milo en de andere figuren omlijnd met zwarte stift en later ingeschilderd. Het kleedje van Fien en de broek van Milo hebben een mooi patroon. De achtergronden zijn steeds effen en fel gekleurd.
Het boekje is gemaak…Lees verder
Konijn Fien en Muis Milo zijn in de dierentuin. Ze zien onder andere olifanten, giraffen en ijsberen. Klein,vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken uit de serie over Fien en Milo. Op de linkerpagina staat tegen steeds dezelfde oranje achtergrond het individuele dier afgebeeld. De veelal tweeregelige tekst staat eronder gedrukt en past goed bij de paginagrote afbeelding op de rechterpagina. Daarin staat het dier samen met Milo en Fien nogmaals afgebeeld. Alle dieren worden op de laatste pagina nog eens herhaald. De illustraties zijn eenvoudig, vrolijk en zwartomlijnd. Door middel van een symbool wordt op de achterkant van het boek aangegeven voor welke leeftijdsgroep het boekje bestemd is; een kleursymbool geeft het thema (de wereld) aan. In dezelfde uitvoering verscheen onder andere 'Fien en Milo naar het park'*. Vanaf ca. 1 jaar.

Fien en Milo. In de dierentuin

Fien en Milo gaan naar de dierentuin. Ze zien hoe de olifanten mekaar kusjes geven, giraffen met lange nekken, een ijsbeer met haar baby, apen die dol zijn op bananen en pinguïns die mooi op een rij lopen. Een kartonboekje voor de allerkleinsten met dieren die ze al gauw herkennen. De summiere teksten zijn louter beschrijvend en voegen niets toe aan de prenten. Noch omgekeerd.


Over Pauline Oud

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia

Suggesties