Boek
Nederlands

Het ontstaan van de aarde

Peter Ackroyd (auteur)
+1
Het ontstaan van de aarde
×
Het ontstaan van de aarde Het ontstaan van de aarde

Het ontstaan van de aarde

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Vanaf de Oerknal worden in 12 stappen, van het Precambium tot en met het Quartair, de evolutie van de aarde en het leven daarop besproken. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Het ontstaan van de aarde
Auteur
Peter Ackroyd
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The beginning
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2004
143 p. : ill.
ISBN
9789045900544

Besprekingen

Dit eerste deel uit de serie ‘Reizen door de tijd’ begint bij de Oerknal. Vervolgens worden in 12 stappen, van het Precambium tot en met het Quartair, de evolutie van de aarde en het leven daarop besproken. De vorming van de continenten, de eerste levensvormen, het uitsterven van soorten gedurende klimaatsveranderingen en ijstijden, het veroveren van het land en de lucht, de grote hagedissen, de eerste bloemplanten en de vele imposante soorten die uiteindelijk uitgroeien tot de planten, dieren en mensen die we nu kennen. De tekst is pittig, heeft een kindvriendelijke klank, maar een volwassen woordgebruik. Door de vele aantrekkelijke (o.a. computer-) foto’s en illustraties met bijschrift (kleiner lettertype), het gebruik van afwisseling in de paginakleur, overzichtelijke tijdbalken, extra informatiekaders en een naslaggedeelte met o.a stambomen en een woordenlijst, wordt het geheel opvallend goed. Een indrukwekkend, op feiten gebaseerd, leerzaam boek (harde kaft). Geschikt voor volwas…Lees verder

Over Peter Ackroyd

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Antony Medley / http://www.antonymedley.co.uk/

Peter Ackroyd (Londen, 5 oktober 1949) is een Engels criticus en schrijver, vooral bekend van zijn romans en biografieën.

Leven en werk

Ackroyd werd opgevoed door zijn moeder, nadat zijn vader de familie had verlaten toen hij nog een baby was. Al op zijn vijfde las hij kranten en op negenjarige leeftijd schreef hij een verhandeling over Guy Fawkes. Naar eigen zeggen wist hij al op zevenjarige leeftijd dat hij homoseksueel was.

Ackroyd studeerde Engels aan de Universiteit van Cambridge en later aan de Yale-universiteit. Na afronding van zijn studies, in 1973, trad hij in dienst bij het tijdschrift The Spectator. Tegenwoordig is hij hoofdredacteur op de literatuurafdeling van de Times. Met regelmaat verschijnt hij ook op radio en televisie.

Ackroyd begon zijn literaire carrière in de jaren zeventig met het schrijven van poëzie. Zijn romandebuut kwam in 1982 met The Great Fire of London, dat een soort bewer…Lees verder op Wikipedia