Boek
Nederlands

Godin bij vergissing

Een lerares belandt tot haar grote verbazing in een parallelle wereld, waar zij een godin blijkt te zijn.
Extra onderwerp
MYSTERIE, monsters, fantasy
Titel
Godin bij vergissing
Auteur
Phyllis Christine Cast
Vertaler
Niels Van Eekelen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Divine by mistake
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Harlequin, 2013
606 p.
ISBN
9789034711489 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Wie naar de uitgever van dit boek kijkt, Harlequin, zou op het verkeerde been gezet worden. 'Godin bij vergissing' is allesbehalve een zoet damesromannetje. Het is een geestige combinatie van fantasy en een brutale-vrouwenroman. Sex & the City meets Anne McCaffrey. De plot: lerares Engels Shannon Parker komt door een wisseltruc terecht in een parallelle wereld, waar zij de Godin van Epona blijkt te zijn, en verloofd met een centaur. Naast de nodige hilarische verwikkelingen kent het boek ook een serieuze toon: Shannon krijgt te maken met een akelige vijand die mannen uitmoordt en vrouwen gebruikt als fokvee. De hoofdpersoon is zeer sympathiek neergezet. Knap hoe de schrijfster de typisch Amerikaanse gedachtegang van de hoofdpersoon weet te combineren met de magie en verwondering van haar alternatieve wereld. Wordt vervolgd. Kleine druk.

Over Phyllis Christine Cast

Phyllis Christine Cast (ook P. C. Cast; * 1960 in Watseka, Illinois) is een Amerikaanse schrijfster van romantiek en fantasy. Cast is in Nederland en Vlaanderen vooral bekend om haar 'Het huis van de nacht'-serie, die ze samen met haar dochter Kristen Cast geschreven heeft. In de Verenigde Staten is ze ook bekend om haar eigen boekenseries: Goddess Summoning en Partholon.

Carrière

Casts eerste boek, Goddes by Mistake, werd voor het eerst uitgebracht in 2001 en won verschillende prijzen, evenals haar daaropvolgende boeken. In 2005 zijn Cast en haar dochter samen aan de 'Het huis van de nacht'-serie beginnen te schrijven. Het succes van deze boekenserie is mede te danken aan de toentalige populariteit van vampierliteratuur (Stephenie Meyers Twilight-serie). In maart 2009 bereikte het vijfde deel van de serie, Onveilig, de nummer 1-positie op de bests…Lees verder op Wikipedia

Suggesties