De 15-jarige Jem wordt slachtoffer van zinloos geweld. Dat heeft grote gevolgen voor zijn ouders. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titel
Zonder genade
Auteur
Renate Dorrestein 1954-2018
Bewerker
Ria Van Adrichem
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2013
112 p.
Aantekening
Vereenvoudigde ed.
ISBN
9789086961702 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een bestaande roman van de bekende Nederlandse schrijfster, herschreven in eenvoudig Nederlands, speciaal voor de doelgroep van 'Lezen voor iedereen'. Het gezin van Phinus en Franka gaat min of meer ten onder aan de toevallige moord op hun zoon Jem. Vanuit vooral het perspectief van Phinus wordt de verwerking van die dood beschreven. Via flashbacks krijg je steeds meer informatie over het gezin voor de onbegrijpelijke dood en de karakters van Phinus en Franka. Ieder gaat op zijn eigen manier om met de schuldgevoelens die deze moord met zich meebrengt. De verhaallijn is gelijk gebleven met het origineel; het vereenvoudigde taalgebruik (korte zinnen, gemakkelijke woorden) maakt het verhaal toegankelijk voor minder geoefende volwassen lezers. Minder details, minder gecompliceerde zinnen zonder afbreuk te doen aan de opbouw van het verhaal. Met vaart geschreven vol eigentijdse dialogen. Duidelijke druk.

Over Renate Dorrestein

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Harm Bakhuys

Renate Maria Dorrestein (Amsterdam, 25 januari 1954 - Aerdenhout, 4 mei 2018) was een Nederlandse schrijfster, journaliste en feministe.

Biografie

Renate Dorrestein groeide op in een rooms-katholiek advocatengezin in Amstelveen. In 1967 was ze in het programma Monitor samen met Coen van Vrijberghe de Coningh in gesprek als jeugdbestuurslid van Wildlife Rangerset met de Nederlandse prins-gemaal Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Na de lagere school, geleid door nonnen, en het gymnasium aan het Keizer Karel College ging ze als leerling-journalist werken bij Libelle en Panorama. Door de vele reizen die ze kon maken voor het blad en de ervaringen die ze opdeed, werd haar persoonlijkheid en daardoor ook haar schrijfstijl gevormd. Na een aantal jaren ging ze in 1977 freelance schrijven. Midden jaren zeventig was Dorrestein al samen met een vriendin, Liesbeth Hendrikse, het productiebureau Proburo gestart, dat bijlage…Lees verder op Wikipedia

Suggesties