Makkelijk lezen
Nederlands

Hittegolf

René Appel (auteur)
Een jongen wordt verdacht van de moord op zijn vriendin. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Titel
Hittegolf
Auteur
René Appel
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2009
61 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086960088 (paperback)

Besprekingen

Een uitvoerige, spannende thriller is voor moeilijk lezenden hier herschreven in een eenvoudiger taal: korte zinnen en sterk ingekort. Alle elementen van een misdaadverhaal blijven echter aanwezig. Een jongen van zeventien krijgt ruzie met zijn meisje na een disco-avond. Sandra gaat alleen naar huis, uit woede over zijn drankzucht. Bij het afscheid ontstaat enig handgemeen. Als Jeroen later alleen naar huis gaat, is hij zo dronken en overstuur, dat er kleine ongelukjes onder weg gebeuren. Het meisje blijkt vermoord en Jeroen wordt op het politiebureau voortdurend ondervraagd. Hij geeft in zijn verwarring telkens een ander lezing van het gebeurde, zodat de verdenking dat hij de dader is, vrijwel onontkoombaar wordt. Fraai verhaal en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek door de stichting 'Eenvoudig communiceren'. Duidelijke schreefloze druk.

Over René Appel

CC BY 3.0 - Foto van/door René Appel

René Appel (Hoogkarspel, 19 september 1945) is een Nederlandse schrijver van misdaadromans en taalwetenschapper.

Biografie

Appel studeerde Nederlandse taal en letterkunde en richtte zich in zijn academische loopbaan vooral op het bestuderen van de tweede-taalverwerving van allochtonen en de ontwikkeling van Nederlands taalonderwijs voor deze groep. In 1984 promoveerde hij cum laude op Immigrant children learning Dutch; sociolinguistic and psycholinguistic aspects of second language acquisition. Van 1994 tot 2003 was hij als bijzonder hoogleraar "Verwerving en didactiek van het Nederlands als tweede taal" verbonden aan de Universiteit van Amsterdam namens de gemeente Amsterdam.

Hij schreef ook korte verhalen voor enkele bladen zoals studentenweekblad Propria Cures, Hollands Maandblad en Maatstaf. Vanaf 1976 tot 1986 was hij recensent voor misdaadliteratuur van het NRC Handelsblad.

Daarnaast was hij sinds begi…Lees verder op Wikipedia