Boek
Nederlands

Penetraties

R.H. Schoemans (auteur)
Na de moord op een kunstenaar gaat een fotograaf van een regionale krant spitten in een onfris wereldje van kunstliefhebbers en -kenners.
Titel
Penetraties / Roger H. Schoemans
Auteur
R.H. Schoemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2004
284 p.
ISBN
90-6306-495-0

Besprekingen

Joosten, banale fotograaf van een regionale krant, krijgt de buitenkans van zijn leven bij een vernissage: de hoogwaardigheidsbekleders staan met open mond naar naakte, plassende meisjes te kijken. En er volgt nog meer: de volgende dag wordt de kunstenaar gruwelijk vermoord en weer heeft de het niet zo nauw met deontologie nemende Joosten exclusieve plaatjes. Hij gaat een stapje verder, begint te spitten in de onfrisse levenswijze van de notabelen, maar raakt zelf in groot gevaar. Debuut in de Vlaamse thrillerwereld van de bekende journalist Schoemans die al tientallen jeugdboeken, essays en romans op zijn naam staan heeft staan. Het ballonnetje van het frauduleuze, op marketing gebaseerde kleine kringetje van de wereld van de hedendaagse kunst wordt schitterend doorprikt. Een flitsend verhaal, heel filmisch geschreven, maar de intrige verliest zich een beetje in de tweede helft in de vele nevenpersonages. Met iets minder seks en geweld en een strakkere verhaallijn zit er wel een goed…Lees verder

Over R.H. Schoemans

Roger Henri Schoemans (Kortenbos (Sint-Truiden), 14 juli 1942) is een Belgisch Nederlandstalig journalist en auteur.

Biografie

Schoemans was van 1963 tot 1968 reporter bij Zondagmorgen. In 1968 werd hij eindredacteur van Het Nieuwsblad en De Gentenaar. Vervolgens werd hij aangesteld als hoofdredacteur van deze kranten. Zijn evenknie bij De Standaard werd Mark Deweerdt, terwijl Lode Bostoen werd aangesteld als algemeen hoofdredacteur van de krantengroep. Schoemans oefende deze functie uit tot hij in juli 1994 werd ontslagen.

Vervolgens werkte hij als consultant voor diverse bladen. Hij is schrijver van een groot aantal jeugdromans en van thrillers voor een volwassen publiek. Zijn jeugdboeken werden meermaals bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury.

Schoemans is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia