Boek
Nederlands

Bloedverwanten

Richelle Mead (auteur), Carolien Metaal (vertaler)
+1
Bloedverwanten
×
Bloedverwanten Bloedverwanten
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De jonge alchemiste Sidney moet Jill, de halfzus van de vampierkoningin, beschermen na een aanslag op haar leven. Op Jills kostschool worden meisjes gevonden met doorgesneden keel en veel studenten hebben een tatoeage die voor vreemde effecten zorgt. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Bloedverwanten
Auteur
Richelle Mead
Vertaler
Carolien Metaal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bloodlines
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Full Moon, 2012
446 p.
ISBN
9789048815470 (paperback)

Besprekingen

De reeks ‘Academicus vampyrus’ heeft nu ook een spin-off: ‘De alchemisten’. De twee vampiersoorten, de Moroi en de Strigoi, worden in de oorspronkelijke romancyclus geflankeerd door mensen die hen bestuderen en van dichtbij volgen. Deze ‘alchemisten’ hebben de niet zo aangename taak om de rommel die de Moroi en de Strigoi veroorzaken op te ruimen. En ze proberen er ook op toe te zien dat bepaalde taboes niet worden doorbroken. Een van de belangrijkste geboden is om het contact tussen mensen en vampiers tot een minimum te beperken. Maar dat is voor de jonge alchemiste Sydney geen eenvoudige opdracht. In ‘Academicus vampyrus’ mocht ze al haar kunnen tot het uiterste testen, in Bloedverwanten krijgt ze de belangrijke opdracht om de zus van de koningin van de Moroi te beschermen. Hiervoor moet ze naar Palm Springs verhuizen en samen met de prinses school lopen. De naar kennis en intellectuele uitdagingen dorstende Sydney geniet van deze kans. Een collega-alchemist, Keith, kijkt ech…Lees verder
Sydney, een alchemiste van het menselijk soort, krijgt de taak om Jill Mastrano, een prinses van de Moroi, een vampiersoort, te beschermen tegen een aanval van de Strigoi. Dit zijn onsterfelijke vampiers, die wreed en slim zijn en vijand van mens en Moroi. Sydney en Jill vertrekken naar een highschool in Palm Springs, een zonnige plek waar weinig vampiers komen. Desondanks raken ze verwikkeld in allerlei intriges en avonturen. Spannend en goed geschreven verhaal dat nergens echt ongeloofwaardig wordt en alle ingrediënten bevat voor een succesvol boek voor jongeren: spanning, romantiek, vriendschap en dat alles voornamelijk spelend op en vanuit de campus van een school. De cliffhanger aan het slot maakt nieuwgierig naar het tweede deel. Eerste deel van de nieuwe serie 'De alchemisten' van de auteur die bekend werd met de serie 'Academicus Vampyrus'. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Richelle Mead

Richelle Mead (Michigan, 12 november 1976) is een Amerikaanse bestseller fantasy-schrijver. Ze is bekend geworden door onder andere de boekenserie Academicus Vampyrus.

Biografie

Richelle Mead werd geboren in Michigan en leeft momenteel in Kirkland, de voorstad van Seattle, Verenigde Staten.. Ze heeft drie diploma's: een Bachelor voor Algemene Studies aan de Universiteit van Michigan, een Master voor Vergelijkende Religie van de Western Michigan University, en een Master in Onderwijs van de Universiteit van Washington. Voordat ze fulltime begon te schrijven gaf ze in Seattle les in sociale wetenschappen en Engels. Ze schreef in haar vrije tijd, totdat haar eerste boek, Soccubus Blues, uitkwam, om vervolgens fulltime schrijfster te worden.

Bibliografie

Romans

Georgina Kincaid-serie

  1. Lees verder op Wikipedia