Boek
Nederlands

Heksengeheim

Rien Broere (auteur), Riske Lemmens (illustrator)
+1
Heksengeheim
×
Heksengeheim Heksengeheim
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op nummer 17 woont een heks, zeggen de kinderen uit De Verlegenstraat. Als Bram deze vrouw beter leert kennen, blijkt ze heel aardig te zijn. Of vergist hij zich toch? Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Heksengeheim
Auteur
Rien Broere
Illustrator
Riske Lemmens
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010
88 p. : ill.
ISBN
9789058386557 (hardback)

Besprekingen

Heksengeheim is het derde boek in de reeks over de belevenissen in de Verlegenstraat. In elk boek staat er een ander kind uit de straat centraal en dit keer is dat Bram. In de Verlegenstraat 17 woont een vreemde vrouw die rare kledij en opvallende juwelen draagt. Haar outfit lijkt zo uit een verkleedkist te komen! De kinderen van de Verlegenstraat noemen haar ‘de heks van nummer zeventien’. Ook Bram doet hier aan mee.
Bram is verliefd op Kim en probeert indruk op haar te maken door voor de hele straat snoepjes te gaan kopen. Maar wanneer hij voorbij nummer zeventien komt, roept ‘de heks’ hem. Ze zit vast in de boom in haar tuin en de ladder is gevallen. Bram helpt haar en krijgt als dank een colaatje. Hij vindt het wel leuk om met de vrouw, die Agaath blijkt te heten, te praten. Maar de andere kinderen uit de Verlegenstraat kunnen zijn bezoekjes aan Agaath niet echt waarderen. Wanneer Bram ontdekt dat Agaath een geheim heeft en de verkeerde conclusies trekt, neemt hij toch…Lees verder
Er woont een vreemde vrouw in De Verlegenstraat, die door alle kinderen stiekem ‘de heks van nummer zeventien’ genoemd wordt. Als Bram deze vrouw door toeval beter leert kennen, ontdekt hij dat ze heel aardig is. Hij probeert de andere kinderen duidelijk te maken dat Agaath helemaal geen heks is, maar niemand wil luisteren. Dan ontdekt Bram dat Agaath een geheim heeft. Heeft hij zich dan toch in haar vergist? Een bijzonder verhaal over vriendschap en vooroordelen. Met humor en vaart, in korte zinnen geschreven en chronologisch verteld. Origineel taalgebruik en mooie beeldspraak ('Sommige [boeken] zijn zo versleten dat de rug er half afhangt, als een gepelde banaan.'). Met paginagrote houtskooltekeningen, waarin soms ook foto’s en krantenartikelen zijn verwerkt. Eerder verschenen ‘De Verlegenstraat’ en ‘IJskonijn’* over de kinderen uit deze straat. Vanaf ca. 9 jaar.

Heksengeheim

Heksengeheim is het derde boek in de reeks over de Verlegenstraat. In elk deel speelt een ander kind uit deze straat de hoofdrol. Het derde deel stelt Bram centraal. Bram hoort er niet echt bij en probeert indruk te maken op zijn vrienden. In huis nr 17 woont een vreemde vrouw. Ze draagt vreemde kledij en zeldzame juwelen. Wanneer Bram voorbij haar huis wandelt, merkt hij dat de vrouw in een benarde situatie zit. Ze zit in een boom en de ladder is gevallen. Bram helpt haar naar beneden. Als dank wordt hij gevraagd om binnen iets te komen drinken. Bram vindt de vrouw eigenlijk heel vriendelijk. Hij wil nu opscheppen bij z'n vrienden, maar ze kunnen de bezoekjes aan die rare vrouw niet waarderen. Bram raakt toch bevriend met haar. Agaath is een bijzondere vrouw. Ze blijkt veel te weten over stenen en hun krachten. Tijdens de bezoekjes bekijken ze samen oude fotoboeken. Wanneer er een krantenartikel uit een boek valt, staat daar iets op dat Bram liever niet had gezien. Hij interpreteert …Lees verder

Over Rien Broere

Rien Broere (Roosendaal, 2 augustus 1953) is een Nederlandse schrijver van romans en kinderboeken.

Broere bracht zijn jeugd door in het West-Brabantse Roosendaal. Na de middelbare school ging hij naar de pedagogische academie. In 1974 vertrok hij naar Den Haag, waar hij acht jaar werkte als onderwijzer aan een basisschool in de Schilderswijk. In 1982 verhuisde hij naar Almere, waar hij directeur werd van een basisschool. Al vanaf het begin dat hij in het onderwijs werkte, hield Broere zich bezig met schrijven; aanvankelijk waren dat vooral cabaretteksten.

In 1987 verscheen zijn debuutroman Illusies bij uitgeverij De Harmonie in Amsterdam. In totaal verschenen vijf romans bij deze uitgever Naast het genoemde Illusies, publiceerde hij De opgraving (1989), Meesterwerk met brief (1991), Een hand op het graf van Massaro (1994) en De voorstelling (1998).

In 1991 koos hij definitief voor het schrijverschap. Samen met zi…Lees verder op Wikipedia