Boek
Nederlands

Kwakbollen en kuitenbijters : 30 piratenverhalen

Rien Broere (auteur), Hiky Helmantel (illustrator)
+1
Kwakbollen en kuitenbijters : 30 piratenverhalen
×
Kwakbollen en kuitenbijters : 30 piratenverhalen Kwakbollen en kuitenbijters : 30 piratenverhalen

Kwakbollen en kuitenbijters : 30 piratenverhalen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Op Oost-Ukval woont Bulle met zijn piraten en op West-Ukval woont Ake met zijn zeerovers. Akes dochter Ose wil niet dat ze steeds ruzie maken. Dan spoelt Knorre aan op het eiland. Kan hij haar helpen? Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Kwakbollen en kuitenbijters : 30 piratenverhalen
Auteur
Rien Broere
Illustrator
Hiky Helmantel
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
156 p. : ill.
ISBN
9789044819472 (hardback)

Besprekingen

De dertig verhalen in deze kloeke voorleesbundel spelen zich af op het eilandje Ukval. Een bosje verdeelt Ukval in twee stukken: op Oost-Ukval woont Bulle met zijn piraten en op West-Ukval woont Ake met zijn zeerovers. Ze vinden allebei dat ze de baas zijn over het eiland. Ose, het dochtertje van Ake, heeft genoeg van al dat vechten; zij wil spelen! Gelukkig spoelt op een dag Knorre aan in een bootje. De rode draad (twee kinderen die beter weten dan de volwassen rovers om hen heen) doet denken aan Lindgrens 'Ronja de roversdochter'. De Scandinavisch klinkende namen van de personages dragen daaraan bij. Een alwetende verteller zet de personages zeer humoristisch neer: van Ake die als enige vindt dat hij prachtig kan zingen tot de ontwapenende Ose en Knorre die besluiten dat ze voor altijd kind willen blijven. Vlot leesbare verhalen van ca. vijf pagina’s volgen elkaar in chronologische volgorde op; hierdoor zijn niet alle verhalen zelfstandig te lezen. Stevige, verzorgde uitgave met vee…Lees verder

Over Rien Broere

Rien Broere (Roosendaal, 2 augustus 1953) is een Nederlandse schrijver van romans en kinderboeken.

Broere bracht zijn jeugd door in het West-Brabantse Roosendaal. Na de middelbare school ging hij naar de pedagogische academie. In 1974 vertrok hij naar Den Haag, waar hij acht jaar werkte als onderwijzer aan een basisschool in de Schilderswijk. In 1982 verhuisde hij naar Almere, waar hij directeur werd van een basisschool. Al vanaf het begin dat hij in het onderwijs werkte, hield Broere zich bezig met schrijven; aanvankelijk waren dat vooral cabaretteksten.

In 1987 verscheen zijn debuutroman Illusies bij uitgeverij De Harmonie in Amsterdam. In totaal verschenen vijf romans bij deze uitgever Naast het genoemde Illusies, publiceerde hij De opgraving (1989), Meesterwerk met brief (1991), Een hand op het graf van Massaro (1994) en De voorstelling (1998).

In 1991 koos hij definitief voor het schrijverschap. Samen met zi…Lees verder op Wikipedia