Boek
Nederlands

Rare sprongen

Rien Broere (auteur), Kris Nauwelaerts (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tim ziet het wel zitten om op ballet te gaan. Maar hoe zou zijn vader dat vinden? Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Rare sprongen / tekst Rien Broere ; ill. Kris Nauwelaerts
Auteur
Rien Broere
Illustrator
Kris Nauwelaerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: CEGO, 2002
59 p. : ill.
ISBN
90-74798-51-9

Besprekingen

De serie 'Tweelingboeken' is een reeks van vier* zelfstandig te lezen verhalen die verschillen in de leefwerelden van kinderen behandelen. Kinderen worden aangezet na te denken hoe hiermee om te gaan. Tim, een goede skater, logeert bij zijn nichtje. Zij heeft een 'typische meisjeshobby' vindt Tim, totdat hij zelf enthousiast wordt voor haar moderne danslessen. Maar hoe overtuigt hij zijn ouders? De verschillen tussen de twee gezinnen worden door de ogen van Tim getoond. Zijn nichtje komt uit een spontaan, humorvol gezin. Tim voelt zich heerlijk bij zijn ouders, maar zou het thuis wel wat minder strak georganiseerd willen zien. Het verhaal heeft een open einde. De tekst is afgedrukt op stevig glanzend papier en wordt opgesierd met illustraties in sprekende heldere kleuren. Het thema is herkenbaar en vooral sterk door zijn 'dicht bij huis' problematiek en subtiele uitwerking. Aanbevolen om zelfstandig te lezen vanaf ca. 8 jaar en om te gebruiken in groepsverband bij de behandeling van e…Lees verder

Over Rien Broere

Rien Broere (Roosendaal, 2 augustus 1953) is een Nederlandse schrijver van romans en kinderboeken.

Broere bracht zijn jeugd door in het West-Brabantse Roosendaal. Na de middelbare school ging hij naar de pedagogische academie. In 1974 vertrok hij naar Den Haag, waar hij acht jaar werkte als onderwijzer aan een basisschool in de Schilderswijk. In 1982 verhuisde hij naar Almere, waar hij directeur werd van een basisschool. Al vanaf het begin dat hij in het onderwijs werkte, hield Broere zich bezig met schrijven; aanvankelijk waren dat vooral cabaretteksten.

In 1987 verscheen zijn debuutroman Illusies bij uitgeverij De Harmonie in Amsterdam. In totaal verschenen vijf romans bij deze uitgever Naast het genoemde Illusies, publiceerde hij De opgraving (1989), Meesterwerk met brief (1991), Een hand op het graf van Massaro (1994) en De voorstelling (1998).

In 1991 koos hij definitief voor het schrijverschap. Samen met zi…Lees verder op Wikipedia