Boek
Nederlands

Een fijne verjaardag

Rindert Kromhout (auteur), Jan Jutte (illustrator)
+1
Een fijne verjaardag
×
Een fijne verjaardag Een fijne verjaardag
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bil is bijna jarig; Wil zoekt uit of iedereen wel komt. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 3
Titel
Een fijne verjaardag / Rindert Kromhout ; tek. van Jan Jutte
Auteur
Rindert Kromhout
Illustrator
Jan Jutte
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2001
24 p. : ill.
ISBN
90-276-8880-X

Besprekingen

Voorliggend boekje uit de zesde Spetterserie is bedoeld voor kinderen die ongeveer 9 maanden leesonderwijs hebben gehad en die zelfstandig hun 'eigen boek' kunnen lezen.
Bil maakt zich zorgen. Hij is morgen jarig; zou iedereen wel komen, heeft zijn beste vriend Wil iedereen uitgenodigd? Wil begint zelf te twijfelen en schuimt 's nachts het hele dorp af om iedereen aan het verjaardagsfeest te herinneren. Hij wordt daar zo moe van dat hij besluit op een bankje in het park te gaan slapen, zodat hij zich uiteindelijk verslaapt voor de verjaardag van Bil... Een lief verhaaltje over aangename zenuwen en vertrouwen, met leuke benamingen voor de personages (bv. visite heet gewoon visite, orkest is orkest, ook al betreft het telkens een enkel individu).
[Sophie Van de Wouw]
Bil is morgen jarig. Hij vraagt zich af of iedereen er wel aan denkt. Wil twijfelt en gaat op onderzoek uit. Maar komt hij nu zelf wel op tijd? Een origineel verhaal voor beginnende lezers, op humorvolle wijze verteld. De illustraties in heldere kleuren maken een geïntegreerd bestanddeel uit van het verhaal. De humor in de tekst is terug te vinden in de karikaturale tekeningen. Korte hoofdstukken, eenregelige zinnen, een- en tweelettergrepige woorden. Te lezen na ca. 9 maanden leesonderwijs.

Over Rindert Kromhout

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Mark Sassen

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Rindert Kromhout woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht en voelt zijn eerste roeping: bioloog of dierenarts. Hij ziet er echter vanaf als hij ontdekt dat je voor deze beroepen lang moet leren. Daarna gaat hij naar de avondmavo en volgt hij een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

In 1985 bezoekt Rindert Kromhout Rome voor het eerst. Deze kennismaking krijgt een naar einde als Palestijnse terroristen het vliegveld binnenstormen terwijl hij op zijn vlucht naar huis wacht. Zestien mensen worden doodgescho…Lees verder op Wikipedia

Suggesties