Boek
Nederlands

Erge Ellie en nare Nellie

Rindert Kromhout (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Erge Ellie en nare Nellie
×
Erge Ellie en nare Nellie Erge Ellie en nare Nellie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Een heel vervelende tweeling speelt de baas over de andere kinderen uit de buurt. Alleen hun ouders denken dat zij echte lieverdjes zijn! Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Pesten
Leesniveau
AVI 3
Titel
Erge Ellie en nare Nellie / Kromhout, Rindert ; tek. van Van Haeringen, Annemarie
Auteur
Rindert Kromhout
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1993
56 p. : ill.
ISBN
90-276-2870-X

Besprekingen

Eerste leesboekje over een super-vervelende tweeling, die de kinderen uit de buurt wil terroriseren. Alleen bij volwassenen gedraagt de tweeling zich voorbeeldig. Er is dan ook een valstrik nodig om de ouders te overtuigen van de ware aard van de kinderen. Humoristisch verhaal, dat kinderen rond deze leeftijd zeker zal aanspreken. De vele zwartwittekeningen, uitgewerkt in verschillende technieken, ondersteunen de teksten in een goed leesbare letter op met een onvaste lijn omkaderde bladzijden. De tekeningen doorbreken vaak deze lijn of maken er gebruik van. Korte zinnen in fladderzetsel. Op het omslag een gekleurde tekening van de enge tweeling. Een geslaagde uitgave voor dit niveau.

Over Rindert Kromhout

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Mark Sassen

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Rindert Kromhout woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht en voelt zijn eerste roeping: bioloog of dierenarts. Hij ziet er echter van af als hij ontdekt dat je voor deze beroepen lang moet leren. Daarna gaat hij naar de avondmavo en volgt hij een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

In 1985 bezoekt Rindert Kromhout Rome voor het eerst. Deze kennismaking krijgt een naar einde als Palestijnse terroristen het vliegveld binnenstormen terwijl hij op zijn vlucht naar huis wacht. Zestien mensen worden doodgesch…Lees verder op Wikipedia

Suggesties