Boek
Nederlands

Dodelijk negatief

Robert Goddard (auteur)

Dodelijk negatief

Genre:
Wanneer een fotograaf zijn gezin in de steek laat na een ontmoeting met een bijzonder knappe vrouw, komt zij niet op een afspraak opdagen en begint hij een spannende zoektocht naar haar.
Titel
Dodelijk negatief
Auteur
Robert Goddard
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Caught in the light
Uitgever
's-Gravenhage: BZZTôH, 1998
337 p.
ISBN
90-5501-560-1

Besprekingen

Wat in eerste instantie de liefde van zijn leven lijkt, waar hij vrouw en kind voor wil opofferen, mondt voor fotograaf Ian Jarrett uit in een wanhopige zoektocht naar een - ook verdwenen - vrouw uit het begin van de negentiende eeuw en de door haar gemaakte, allereerste foto's ooit. Jarrett wordt hierbij echter ook door zijn eigen verleden ingehaald, en er volgt een wanhopige jacht door het zuiden van Engeland, waarbij het plaatje langzamerhand wordt ingevuld. Boeiende, goed geschreven thriller, opgebouwd volgens de lijnen van het fotografisch proces. Binnen deze compositie wordt de spanning met verdwijning, aanslagen, kidnap, moorden etc. opgevoerd, vergezeld van psychologische motieven en vooral ook van veel informatie over het ontstaan van de fotografie. Interessant door de inbedding en spannend tot het einde biedt dit boek uren leesgenot voor mannelijke en vrouwelijke liefhebbers van het genre. Kleine druk, pocketeditie.

Over Robert Goddard

Er zijn meerdere personen met de naam Robert Goddard:

  • Robert Goddard, schrijver, bekend van historische thrillers.
  • Robert Hutchings Goddard, uitvinder en onderzoeker, vooral bekend van zijn baanbrekend werk op het gebied van de ruimtevaart.
  • Robert John Goddard, Nederlands nationaalsocialistisch uitgever.


Lees verder op Wikipedia