Boek
Nederlands

Een schuldig huis

Robert Goddard (auteur)
+1
Een schuldig huis
×
Een schuldig huis Een schuldig huis

Een schuldig huis

Genre:
Na de dood van zijn vrouw logeert een man bij zijn schoonzuster en haar echtgenoot in hun pas aangekochte landhuis, waar hij ontdekt dat er onlangs een moord is gepleegd.
Titel
Een schuldig huis
Auteur
Robert Goddard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Set in stone
Uitgever
's-Gravenhage: BZZTôH, 2005 | Andere uitgaves
285 p.
ISBN
90-453-0279-9

Besprekingen


Tony en Marina Sheridan verhuizen van Londen naar een rustig plekje in Cornwall, maar die verandering leidt niet tot het geluk dat ze verwacht hadden, want kort daarop komt Marina om het leven bij een val van een nabijgelegen steile rots. De politie houdt het op zelfmoord, maar Tony kan dat maar moeilijk accepteren. De rechter hakt tenslotte de knoop door: 'dood door ongeval. Tony valt ten prooi aan een depressie en om enige afstand te nemen van deze tragische gebeurtenis, gaat hij in op het voorstel van zijn schoonzus en zwager om in hun huis, Otherways, te komen logeren.

Net zoals in Goddards vorige roman, Afscheid van Clouds Frome (1999), blijkt het hier om een wel heel bijzonder huis te gaan, niet alleen qua vorm (rond als een watertoren), maar ook wat de kwalijke spiritualistische invloed betreft die van het spanningsveld van de concentrische muren uitgaat op de bewoners.

In Otherways (what's in a name) droomt Tony over het verleden van vorige eigenaars (…Lees verder
Nadat zijn jonge vrouw door onbekende oorzaak van een klif is gestort, trekt een man in bij zijn schoonzusje en haar echtgenoot. Zij wonen in een uiterst uniek huis dat een bijzondere invloed lijkt te hebben gehad en heeft op zijn bewoners. De jonge weduwnaar verdiept zich in de achtergronden van een bewoner die in het verleden wegens moord op zijn echtgenote werd gehangen. Hij is niet de enige die onderzoek doet naar gebeurtenissen van vroeger die op merkwaardige wijze met elkaar en het huis verweven zijn. Een in hoge mate onderhoudende en intrigerende roman vol onderhuidse spanning, waarin de ik-persoon zijn verhaal aan zijn overleden vrouw vertelt. Misschien wat erg fantasievol qua uitwerking, maar het mysterie speelt dan ook een eigen, niet rationele rol. De lezer zal dit moeten accepteren om ten volle te kunnen genieten. Paperback, vrij kleine druk.

Over Robert Goddard

Er zijn meerdere personen met de naam Robert Goddard:

  • Robert Goddard, schrijver, bekend van historische thrillers.
  • Robert Hutchings Goddard, uitvinder en onderzoeker, vooral bekend van zijn baanbrekend werk op het gebied van de ruimtevaart.
  • Robert John Goddard, Nederlands nationaalsocialistisch uitgever.


Lees verder op Wikipedia