Boek
Nederlands

Ongewenste terugkeer

Robert Goddard (auteur)
+1
Ongewenste terugkeer
×
Ongewenste terugkeer Ongewenste terugkeer

Ongewenste terugkeer

Genre:
Bij een reünie van deelnemers aan een geheugenexperiment van het Britse leger gebeuren vreemde dingen
Titel
Ongewenste terugkeer
Auteur
Robert Goddard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Never go back
Uitgever
's-Gravenhage: BZZTôH, 2006
351 p.
ISBN
90-453-0472-4

Besprekingen

Robert Goddard kan al geruime tijd bogen op kwaliteit en succes. Psychologisch en historisch sterk onderbouwde romans als De Juniusbrieven (BZZTôh, 2005) en Dodelijk inzicht (BzzTôh, 2001) bevestigden tevens zijn reputatie als schrijver van thrillers met een hoog literair gehalte. Met Ongewenste terugkeer ontpopt hij zich andermaal als een meesterlijk verteller, die de lezer met veel gevoel voor sfeer en ritme weet te boeien met gegevens uit het dagelijks leven van gewone mensen, elementen die hij telkens zo weet op te voeren dat ze dragers worden van een intense onderhuidse spanning.

Wanneer Harry Barnett, een gewezen RAF-piloot die met zijn gezin in Vancouver (Canada) woont, het nieuws verneemt dat zijn moeder in Engeland is overleden, vertrekt hij voor enkele dagen naar daar om de erfenis te regelen. Twee oude bekenden uit zijn diensttijd komen hem schijnbaar toevallig opzoeken op het adres van zijn moeder. Hij wordt prompt uitgenodigd voor een reünie va…Lees verder
Een reünie van oud-RAF militairen loopt uit op een ramp als tijdens de reis naar het kasteel in Schotland, waar de deelnemers aan de Operation Clean Sheet in 1955 een tijdlang verbleven, een van de deelnemers de dood vindt. Harry Barnett, die toevallig in Engeland is en zodoende aan de reünie kan deelnemen, zat ook in de trein en gelooft niet dat het zelfmoord is of een ongeluk. Zeker niet als nog enkele deelnemers hetzelfde lot ondergaan. Hij wil uitvinden wat er aan de hand is, maar wordt dan zelf door de politie verdacht. Samen met een andere kameraad doet hij toch onderzoek en stuit uiteindelijk op een geheim over de operatie in 1955. Ook in deze derde roman met Harry Barnett als hoofdpersoon is de schrijver weer goed op dreef. Een intrigerend en knap opgezet plot dat de lezer tot het einde blijft verrassen en boeien. Ondanks het feit dat de hoofdrolspelers tegen de zeventig lopen, is er veel actie in een voortdurend veranderende setting. Normale druk.

Over Robert Goddard

Er zijn meerdere personen met de naam Robert Goddard:

  • Robert Goddard, schrijver, bekend van historische thrillers.
  • Robert Hutchings Goddard, uitvinder en onderzoeker, vooral bekend van zijn baanbrekend werk op het gebied van de ruimtevaart.
  • Robert John Goddard, Nederlands nationaalsocialistisch uitgever.


Lees verder op Wikipedia