Boek
Nederlands

Verjaard bedrog

Robert Goddard (auteur)
Een jonge historicus verdiept zich in het mysterieuze aftreden van een Britse minister die omstreeks 1910 vergetelheid zocht op Madeira.
Titel
Verjaard bedrog
Auteur
Robert Goddard
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Past caring
Uitgever
's-Gravenhage: BZZTôH, 2001
416 p.
ISBN
90-5501-827-9

Besprekingen

Een werkloze historicus moet, aan de hand van een teruggevonden manuscript, de toedracht uitzoeken rond een politieke en persoonlijke tragedie van een minister uit een Brits kabinet aan het begin van deze eeuw, die om onopgehelderde redenen in één dag zijn aanstaande huwelijk afgezegd en zijn carrière abrupt beëindigd ziet. Gaandeweg ziet de historicus dat hij door iedereen gemanipuleerd wordt, tot hij een naschrift vindt en zijn opdrachtgever de man achter de schermen blijkt van een lang uitgestelde wraak. De truc van het gevonden manuscript is nogal flauw en vaak gebruikt en heeft veel omhaal van woorden nodig om geloofwaardig te zijn. Dat geldt eigenlijk voor de hele plot: je kunt je nauwelijks voorstellen dat zoveel mensen zoveel over hebben voor een eigenlijk futiele aanleiding, en zeker niet waarom het allemaal door iedere betrokkene verzwegen is. Ook qua taal is het nogal omslachtig, zodat er nogal wat van het doorzettingsvermogen van de lezer wordt gevraagd. Het einde is tamel…Lees verder

Over Robert Goddard

Er zijn meerdere personen met de naam Robert Goddard:

  • Robert Goddard, schrijver, bekend van historische thrillers.
  • Robert Hutchings Goddard, uitvinder en onderzoeker, vooral bekend van zijn baanbrekend werk op het gebied van de ruimtevaart.
  • Robert John Goddard, Nederlands nationaalsocialistisch uitgever.


Lees verder op Wikipedia