Boek
Nederlands

De Scorpio obsessie : roman van een terroristisch komplot

Robert Ludlum (auteur)

De Scorpio obsessie : roman van een terroristisch komplot

Genre:
Wanneer een ex-geheim agent een aanslag op de Amerikaanse president probeert te verijdelen, moet hij het opnemen tegen een knappe terroriste die wordt gesteund door een machtige, geheime organisatie.
Extra onderwerp
Detectives, Romans
Titel
De Scorpio obsessie : roman van een terroristisch komplot
Auteur
Robert Ludlum
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The Scorpio illusion
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1993
599 p.
ISBN
90-245-1474-6

Besprekingen

Palestijnen uit de Beka-vallei in Libanon hebben het voorzien op de Amerikaanse president. Zij willen hem op spectaculaire wijze vermoorden, als startsein voor moorden op andere westerse regeringsleiders. Zij schakelen daartoe een briljante, 30-jarige en beeldschone terroriste in. Specialisten van alle geheime diensten zetten alles op alles om de aanslag te verijdelen. Dankzij veel inventiviteit en doorzettingsvermogen van een James Bond-achtige ex-militair als leider van de tegenactie lukt dit op het bekende uiterste nippertje. Erg origineel is het allemaal niet (meer). Veel bladzijden met uitvoerige beschrijvingen en uitwerkingen van allerlei zijlijnen, blijven echter kennelijk de liefhebber boeien. En boeiend is het verhaal zeker voor mensen die houden van snelle actie en spanning. Een en ander gaat echter wel ten koste van de geloofwaardigheid en de karaktertekening. Want hoewel veel zaken herkenbaar zijn, zijn ze nogal sensationeel en zwaar aangezet. Pocketeditie.

Over Robert Ludlum

Robert Ludlum (New York, 25 mei 1927 – Naples (Florida), 12 maart 2001) was een Amerikaanse auteur van drieëntwintig thrillers en spionageromans. Er zijn meer dan 210 miljoen van zijn boeken gedrukt, en deze zijn vertaald in 32 verschillende talen. Ludlum was ooit een theateracteur en -producent. In het begin van carrière schreef Ludlum onder de pseudoniemen Jonathan Ryder en Michael Shepherd.

Biografie

De auteur groeide op in New Jersey. Na de dood van zijn vader stuurde zijn moeder hem naar een kostschool in Connecticut. Op de Cheshire Academy maakte hij kennis met theaterproducties. Vlak voor het afronden van zijn studie aan de Wesleyan University, Middletown, trouwde hij in 1951 met Mary Ryducha, een actrice. Robert en Mary kregen drie kinderen.

Robert Ludlum begon zijn carrière als acteur en theaterproducer. Hij speelde in verschillende Broadway-producties en werkte als acteur en producer mee aan 200 televisieprogram…Lees verder op Wikipedia