Boek
Nederlands

Het Matarese mysterie

Robert Ludlum (auteur)

Het Matarese mysterie

In de reeks:
Twee ex-geheim agenten besluiten samen een geheimzinnige, machtige organisatie, die de wereld wil beheersen, te bestrijden.
Titel
Het Matarese mysterie
Auteur
Robert Ludlum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Matarese circle
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2000
508 p.
ISBN
90-245-2160-2

Besprekingen

Twee geheime agenten die elkaar om persoonlijke redenen haten, worden door de omstandigheden gedwongen tot samenwerking. Een internationale bende, de Matarese, poogt door aanslagen op vooraanstaande persoonlijkheden chaos in de wereld te zaaien om vervolgens zelf op invloedrijke posities de macht in handen te krijgen. Omdat ook de geheime diensten geïnfiltreerd zijn, staan beide speurders geheel op zichzelf voor een schijnbaar onmogelijke taak. Aan actie is geen gebrek in deze flitsende spionage-thriller vol onverwachte wendingen. Weergaloos spannend. Pocketeditie, kleine druk.

Over Robert Ludlum

Robert Ludlum (New York, 25 mei 1927 – Naples (Florida), 12 maart 2001) was een Amerikaanse auteur van drieëntwintig thrillers en spionageromans. Er zijn meer dan 210 miljoen van zijn boeken gedrukt, en deze zijn vertaald in 32 verschillende talen. Ludlum was ooit een theateracteur en -producent. In het begin van carrière schreef Ludlum onder de pseudoniemen Jonathan Ryder en Michael Shepherd.

Biografie

De auteur groeide op in New Jersey. Na de dood van zijn vader stuurde zijn moeder hem naar een kostschool in Connecticut. Op de Cheshire Academy maakte hij kennis met theaterproducties. Vlak voor het afronden van zijn studie aan de Wesleyan University, Middletown, trouwde hij in 1951 met Mary Ryducha, een actrice. Robert en Mary kregen drie kinderen.

Robert Ludlum begon zijn carrière als acteur en theaterproducer. Hij speelde in verschillende Broadway-producties en werkte als acteur en producer mee aan 200 televisieprogram…Lees verder op Wikipedia

Suggesties