De inmiddels gepensioneerde hoofdinspecteur Wexford assisteert op verzoek van een Londense collega bij het onderzoek naar vier lijken die zijn aangetroffen in de kelder van een huis.
Extra onderwerp
DET
Titel
De grafkelder
Auteur
Ruth Rendell
Vertaler
Rogier Van Kappel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The vault
Editie
1
Uitgever
Leidschendam: Xl, 2014
417 p.
ISBN
9789046309957 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

De inmiddels gepensioneerde hoofdinspecteur Wexford assisteert op verzoek van een Londense collega bij diens onderzoek naar vier lijken, aangetroffen in de kelder van een huis. De gecompliceerde zaak vereist veel van zijn deductievermogen en er zijn ook nog enkele privéproblemen. In het begin komt het verhaal wat moeizaam op gang, maar later herkent men toch de bedreven hand van Rendell, met haar kat-en-muisspelletjes, verwrongen emoties, raadselachtige gebeurtenissen en verrassende plotwendingen. Een boeiend misdaadverhaal.

Over Ruth Rendell

CC BY 3.0 - Foto van/door Tim Duncan

Ruth Barbara Rendell, geboren als Ruth Grasemann (Londen, 17 februari 1930 – aldaar, 2 mei 2015), was een Britse schrijfster van psychologische misdaadromans. Ze kreeg de bijnaam "Queen of Crime" en schreef ook wel onder het pseudoniem Barbara Vine.

Rendell werkte aanvankelijk als journalist voordat ze in 1964 haar eerste roman schreef. Ze wordt vooral geroemd om haar taalgebruik en de diep uitgewerkte personages. Ook zijn in haar boeken de sociale veranderingen te zien. Zo besteedde ze in haar recentere boeken aandacht aan de veranderde sociale status van vrouwen en huiselijk geweld.

Buiten haar psychologische werk, is ze ook bekend geworden door haar reeks boeken over Inspector Wexford.

Voor haar werk heeft ze veel prijzen gekregen. In 1997 kreeg ze de niet-erfelijke titel Baroness Rendell of Babergh. Ze zat in het House of Lords namens de Labour Party.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia