Boek
Nederlands

Het vrouwelijk verzet : voor vrouwen met een wielerpassie

+1
Het vrouwelijk verzet : voor vrouwen met een wielerpassie
×
Het vrouwelijk verzet : voor vrouwen met een wielerpassie Het vrouwelijk verzet : voor vrouwen met een wielerpassie

Het vrouwelijk verzet : voor vrouwen met een wielerpassie

Tips voor vrouwelijke wielersporters.
Onderwerp
Fietsen, Wielrennen
Extra onderwerp
Wielrennen, Faire du vélo
Titel
Het vrouwelijk verzet : voor vrouwen met een wielerpassie
Auteur
Saartje Vandendriessche Kristien Laeveren
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2011
215 p. : ill.
ISBN
9789002246784 (paperback)

Besprekingen

Bij Het vrouwelijk verzet hoef je niet te denken aan de Dolle Mina’s. Dit is het debuut van fietsfanaten Saartje Vandendriessche en haar vriendin en coach, Kristien Laeveren. Tijdens de Ronde van Vlaanderen hield Laeveren onder andere een blog bij voor ‘Het Nieuwsblad’ en ze beklom meerdere keren de Mont Ventoux, onder andere met Vandendriessche. Het bleef dus niet alleen bij fietsen in de Lage Landen. ‘Fietsen is leuk, inspirerend en gezond,’ luidt de boodschap van dit boek. Wielersport is een echte hype geworden voor vrouwen, die helemaal geen belachelijk figuur slaan tegenover mannen die het stalen ros bedwingen. Uiteraard worden in dit boek verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke fietsers uit de doeken gedaan, maar volgens de auteurs is er geen enkele reden waarom vrouwen niet zouden rijden. Ze ontraadselen dan ook alle fietsgeheimen en vooroordelen tegenover de sport.
Het is een echt doeboek geworden. Niet alleen de mooie fietservaringen staan centraal, maar ook …Lees verder
De auteur, omroepster en presentatrice bij de VRT, schreef dit boek samen met haar vriendin en coach, Kristien Laeveren. Ze hebben elkaar op de fiets leren kennen en willen hun wielerpassie graag met een groot publiek delen. In dit boek doen ze de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke fietsers uit de doeken, ontkrachten ze vooroordelen en proberen ze vrouwen te overtuigen om ook met deze leuke en gezonde sport te beginnen. Het is een echt praktijkboek geworden. Niet alleen de mooie fietservaringen worden gedeeld, maar ook tips voor een geslaagde fietsaankoop, informatie over het rijden met klikpedalen, het onderhoud van je fiets enzovoort. De auteurs gaan ook dieper in op hun eigen ervaringen met sport en voeding. Af en toe vragen ze de mening van een expert, zoals een sportgynaecoloog, wat de informatiewaarde verhoogt en het geheel nuanceert. Bij het boek hoort een digitaal platform met voedingstips, actieplannen en schema’s. Fietsers kunnen hier ook in contact komen met gelij…Lees verder

Over Saartje Vandendriessche

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Saartje Vandendriessche (Wilrijk, 28 februari 1975) is een Vlaamse actrice, presentatrice en voormalig omroepster bij de televisiezender Eén.

Opleiding

Vandendriessche volgde haar middelbareschoolopleiding aan het Regina Pacisinstituut in Hove. Ze is licentiate in de Sociale en Culturele Agogiek. Deze opleiding genoot zij aan de VUB.

Zij is ook een gediplomeerd actrice. Na haar universitaire studies volgde ze nog drie jaar een acteeropleiding en studeerde af met onderscheiding bij de International TV-School.

Televisiewerk

Haar presentatiewerk begon Vandendriessche in 2002 bij jongerenzender TMF. Dit heeft zij gedurende een jaar gedaan. Nadien was zij, van 2003 tot 2004, omroepster bij VT4. Zij presenteerde ook de VT4-kusttour.

Van 2005 tot en met 2015 was Vandendriessche te zien als omroepster bij Eén (televisiezender)Eén. Ze verscheen dan ook in verschillende Eén-pr…Lees verder op Wikipedia