Boek
Nederlands

De kinderverzamelaar

Sabine Thiesler (auteur)
+1
De kinderverzamelaar
×
De kinderverzamelaar De kinderverzamelaar

De kinderverzamelaar

Genre:
Als een Duitse politieinspecteur opnieuw wordt geconfronteerd met de moord op een vermist jongetje, duikt ze in het verleden, waarin een serie onopgeloste kindermoorden plaatsvond.
Titel
De kinderverzamelaar
Auteur
Sabine Thiesler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Kindersammler
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2008
464 p.
ISBN
9789061121480

Besprekingen

De kinderverzamelaar begint met de ontvoering van een spijbelend klein jongetje. Een vriendelijke, volwassen man verlost hem in het park van enkele pestkoppen. De jongen volgt hem naar een tuinhuisje, waar hij wordt verkracht en vermoord. Politie-inspecteur Mareike Koswig legt al snel de link met gelijkaardige moorden in Duitsland. Als ze bij toeval een documentaire op tv ziet over een aantal onopgeloste kindermoorden in Toscane, boekt ze direct een vakantie voor haar en haar vriendin en hun twee geadopteerde kinderen, Jan en Edda. Daar ontmoet Anne Golombek, de moeder van een tien jaar geleden spoorloos verdwenen jongetje. Parallel daarmee volgt het verhaal ook de moordenaar. Sabine Thiesler portretteert hem geloofwaardig als een gewone, knappe, vriendelijke, wat teruggetrokken man. Alfred maakt een sympathieke indruk, maar begaat af en toe gruwelijke misdaden.

De verhalen van de verschillende hoofdpersonen kruisen elkaar en leiden naar een dramatische ontknoping. Het …Lees verder
Als politieinspecteur Mareike Koswig opnieuw wordt geconfronteerd met de moord op een vermist jongetje, duikt ze in het verleden, waarin een serie onopgeloste kindermoorden plaatsvond. Ook in Italië (Toscane) blijken dergelijke verdwijningen plaats te vinden en ze besluit om samen met haar vriendin en hun twee kinderen daar met vakantie te gaan. Ze treffen de moeder van een tien jaar geleden spoorloos verdwenen jongetje. Darnaast volgt de lezer het verhaal van de sympathiek overkomende moordenaar Alfred. De verhalen van de diverse hoofdpersonen kruisen elkaar en voeren naar een dramatische ontknoping. De auteur weet zich op knappe wijze te verdiepen in de drijfveren van een lustmoordenaar. Psychologische thriller met goed gedoseerde spanning. Afwisselend lange en korte hoofdstukken houden de vaart in het geheel. Goede karaktertekening en sfeerbeschrijvingen. Van deze auteur verscheen ook "Huis van stilte"*, dat eveneens deels in Toscane speelt. Zeer kleine druk.