Boek
Nederlands

Het lied van de loopgraven

Sebastian Faulks (auteur)

Het lied van de loopgraven

Na een verboden liefdesverhouding blijft een jonge Brit in Frankrijk, waar hij tijdens de Eerste Wereldoorlog in de hel van de loopgraven terechtkomt.
Titel
Het lied van de loopgraven
Auteur
Sebastian Faulks
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Birdsong
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 1997
486 p.
ISBN
90-295-1611-9

Besprekingen

De jonge Engelsman Stephen Wraysford komt in 1910 in Amiens. Als hij een verhouding krijgt met zijn hospita Isabelle, vertrekken ze samen. Maar als Isabelle zwanger is, verlaat ze Stephan en keert naar haar man terug. Stephan verlaat Frankrijk, maar wordt als militair in Frankrijk geplaatst en als kapitein geeft hij leiding aan mannen die onder de Duitse linies tunnels graven en explosieven aanbrengen. Stephan heeft een toevallige ontmoeting met Jeanne, de zuster van Isabelle. Hij bezoekt Isabelle, maar die heeft een Pruisische vriend die ze volgt naar München. Stephens kleindochter Elisabeth Benson gaat in 1978/79 via de bij haar moeder op zolder gevonden dagboeken naar Frankrijk, waar ze het geheim van haar grootouders ontdekt. Faulks beschrijft beurtelings het leven van Stephan, van Isabelle (en Jeanne, met wie Stephan na de oorlog trouwt) en van Elisabeth. Een indrukwekkende, bijzonder knap geschreven oorlogsroman. Kleine druk.

Over Sebastian Faulks

CC BY 2.0 - Foto van/door Guy Aitchison from London, UK

Sebastian Charles Faulks (in Newbury, 20 april 1953) is een Engels journalist en schrijver.

Leven en werk

Faulks is de zoon van een rechter en studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Cambridge, en vervolgens kunstgeschiedenis. In 1975 begon hij te werken als leraar Frans aan de Internationale school te Londen, om in 1979 over te stappen naar de journalistiek. In 1986 werd hij feuilletonschrijver bij dagblad The Independent. Faulks werkte ook een tijdje voor de BBC-radio. Hij is getrouwd met zijn voormalige secretaresse Veronica Youlton en heeft drie kinderen.

Vanaf eind jaren tachtig legt Faulks zich vooral toe op het schrijverschap. Hij is vooral bekend als auteur van diverse bestsellers, veelal liefdesromans, zich afspelend op het toneel van de moderne geschiedenis. Het thema conflict staat op een of andere wijze altijd centraal, psychisch maar bijvoorbeeld ook op het slagveld, steeds benaderd vanuit sterk co…Lees verder op Wikipedia