Makkelijk lezen
Nederlands

In het huis van de wolf

Stefan Boonen (auteur), Jan De Kinder (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Robbe gaat met papa naar het bos. Maar in het bos is het niet pluis. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-E3. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vossen
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
In het huis van de wolf
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Jan De Kinder
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2011
44 p. : ill.
ISBN
9789048708123 (hardback)

Besprekingen

Robbe vindt het maar een eng idee, dat zijn vader in het huis diep in het bos, waar ze samen een weekend zijn, zou willen gaan wonen. Zonder dat papa het merkt, krijgt hij te maken met foute jagers die hem en een jong vosje bedreigen. Hij verbergt de vos en kan hem met een bootje in veiligheid brengen. Eigenlijk is hij aan het eind van het weekend wel klaar voor het mysterieuze huis, terwijl papa het maar stil vindt. Duidelijk in opdracht geschreven boekje met acht korte hoofdstukken met korte zinnen in fladderzetsel en veel paginagrote sfeervolle tekeningen. Deel uit de bekende serie 'Zoeklicht'*, waarin de verhalen inhoudelijk moeilijker zijn dan hun technisch niveau, AVI-E3. Best een knappe prestatie van een gerenommeerd schrijver en illustrator, dat echter zodanig simpel is uitgepakt, ook door een klein jongetje op het omslag, dat het voor kinderen vanaf ca. 7 jaar ook al wel aardige leesoefenstof is en maar matig spannend. Vlaamse invloeden kunnen verwarrend zijn (bv. 'het wc' en…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties