Boek
Nederlands

Lucas en de fotodokter

Stefan Boonen (auteur), Birgitte Vangehuchten (auteur), Pauline Oud (illustrator)
Als Lucas van zijn fiets valt, gaat hij naar het ziekenhuis. Om te kijken hoe het met zijn hoofd en pols is, worden röntgenfoto's gemaakt. Prentvertelling met, ook paginagrote, waterverfillustraties en praktische tips voor begeleiders over ziekenhuisopname en de afdeling radiologie. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Lucas en de fotodokter
Auteur
Stefan Boonen Birgitte Vangehuchten
Illustrator
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009
[26] p. : ill.
ISBN
9789044811148

Besprekingen

Lucas, een kleuter, is met zijn nieuwe fiets gevallen en papa brengt hem naar het ziekenhuis. De vrouwelijke dokter onderzoekt hem en besluit om enkele röntgenfoto's te laten maken. Lucas blijkt een gebroken pols en een stevige hersenschudding te hebben. Prentenboek met een eenvoudig, in heldere taal geschreven verhaal van wat zich zoal afspeelt bij een ziekenhuisopname en rond de afdeling radiologie. De tekst, enkele regels onder elke bladzijde, wordt omringd door grote, zachtgetinte, meest grappige illustraties. Bijzonder aan het boek zijn de drie laatste bladzijden. Daarin wordt voor onder meer ouders en leerkrachten, naar aanleiding van een tiental vragen, uitleg gegeven over zaken zoals verdoven, narcose, een infuus en radiologie. Interessant prentenboek uit de serie 'Bij de hand'* om samen met kleuters te bekijken en over te praten. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties