Boek
Nederlands

Meester Grollo en de kikker

Stefan Boonen (auteur), Jan De Kinder (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Alle kinderen zijn bang voor meester Grollo, maar dat verandert als Carrera uit Guatemala in de klas komt. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Meester Grollo en de kikker / Stefan Boonen ; ill. Jan de Kinder
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Jan De Kinder
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2001
75 p. : ill.
ISBN
90-6822-874-9

Besprekingen

Meester Grollo is anders dan alle andere meesters: hij heeft een hele grote neus en bovendien superoren, waarmee hij alles dubbelgoed hoort. De kinderen in zijn klas, die hij consequent bij hun achternaam noemt, zijn vreselijk bang voor zijn gemene streken. Dan komt er een nieuwe jongen, Carrera uit Guatemala. Hij bedenkt hoe ze het brute gedrag van de meester kunnen breken, met als resultaat ziekteverlof voor de meester voor de rest van het schooljaar. Als Carrera bij hem thuis op ziekenbezoek gaat, ontdekt hij een heel andere kant van de meester. Bijzonder verhaal, waarin in eerste instantie het tirannengedrag van de meester centraal staat, maar het uiteindelijk gaat over de eenzaamheid van zowel de meester als Carrera. Aangezien de titel en de omslag de indruk geven van een grappig verhaal, zal slechts een beperkte lezersgroep het verhaal doorzien; christelijke lezers zullen zich wellicht storen aan het hoofdstuk Jezus Christus. Het verhaal is geschreven in korte hoofdstukken en vo…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaamse kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma.

Stefan Boon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties