Boek
Nederlands

De shining

Ook verschenen als Het tweede gezicht

Stephen King (auteur)

De shining

Ook verschenen als Het tweede gezicht

Een wegens dronkenschap ontslagen leraar vindt een baan als opzichter in een tijdens de wintermaanden gesloten en door sneeuwstormen voor de buitenwereld onbereikbaar luxe-hotel, waar het spookt.
Titel
De shining
Ook verschenen als
Het tweede gezicht
Auteur
Stephen King 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The shining
Uitgever
[Brussel]:: Het Laatste Nieuws, 2003?
381 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door Dr. Sleep

Andere formaten:

Besprekingen

Een ontslagen leraar leeft met zijn gezin gedurende één winter als beheerder in een geïsoleerd, spookachtig berghotel, waar zich - vooral met het helderziende jongetje - angstaanjagende dingen afspelen. Het adembenemende spannende verhaal speelt in het heden, in het Centraal-Amerikaans bergland. Een groot aantal (zeer) korte hoofdstukken belicht het verhaal vanuit het gezichtspunt van de hoofdrolspelers. Inventief, suggestief taalgebruik en soepele stijl voeren de griezelige gebeurtenissen naar een apocalyptische climax. Pocketuitgave, zeer kleine druk, uitstekende vertaling.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia