Boek
Nederlands

Zwaluw

Stephen Savage (auteur)
+1
Zwaluw
×
Zwaluw Zwaluw
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Informatie over de zwaluw wat betreft zijn voedsel, waar hij voorkomt, levenscyclus en bedreigingen. Met veel kleurenfoto's en kleurentekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Zwaluwen
Titel
Zwaluw
Auteur
Stephen Savage
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Swallow
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2005
32 p. : ill.
ISBN
90-5495-888-X 9789054958888 (hardback)

Besprekingen

De informatie over de zwaluw is verdeeld over verschillende hoofdstukken. Deze behandelen achtereenvolgens wat een zwaluw is, waar ze leven, zijn voedsel, levenscyclus, gewoontes en bedreigingen. Op iedere bladzijde staat een grote, informatieve kleurenfoto (soms een kleurentekening). De tekst bestaat uit een algemeen beschrijvend gedeelte, aangevuld met toegespitste informatie in kaders en een onderschrift bij de illustraties. Moeilijke woorden worden verklaard in een aparte woordenlijst. Tevens zijn achterin een overzicht van de levenscyclus, aanwijzingen voor zwaluwsporen en een register opgenomen. De bladspiegel is ruim opgezet, waarbij de tekst in een vrij groot lettertype is gedrukt. De stijl is helder en begrijpelijk voor de doelgroep. Dit leerzame en mooi uitgegeven boek met een stevige kaft is geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 tot 11 jaar; het kan goed gebruikt worden voor een werkstuk of spreekbeurt.

Zwaluw

Zwaluwen zijn sierlijke, acrobatische vogels die je in een groot deel van de wereld vindt. Er zijn nog ongeveer 50 soorten. Dit boek bekijkt vooral de boerenzwaluw, de meest verspreide soort. De auteur verschaft informatie over de grote zwaluwenfamilie, de geboorte, de eerste levensdagen, de eerste vluchten, hun habitat en de trek. Hij geeft uitleg over hun plaats in de voedselketen, hoe ze zich voortplanten en vanuit welke hoek ze bedreigd worden. Tenslotte wordt de levenscyclus nog eens overzichtelijk samengevat en leer je welke aanwijzingen je op het spoor van zwaluwen zetten. Moeilijke woorden worden op een heldere manier verklaard in een woordenlijst, en het register helpt je snel informatie terug te vinden. De tekst is erg duidelijk en wordt afgewisseld met heel wat weetjes in kadertjes. Bovendien is dit boek – net zoals de andere in de reeks ‘Dieren om ons heen’ - gelardeerd met heel veel mooie foto’s, zodat het ook een beetje een kijkboek wordt. Je steekt heel wat op uit dit z…Lees verder