Boek
Nederlands

Duizend eilanden ver

Tais Teng (auteur), Mark Janssen (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Neil en Dagmar proberen te verhinderen dat hun moeder door haar broers wordt ontvoerd naar het land van de Duizend Eilanden. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Duizend eilanden ver / Tais Teng ; ill. Mark Janssen
Auteur
Tais Teng
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2003
159 p. : ill.
ISBN
90-261-1933-X

Besprekingen

Voor onervaren lezers zal dit verhaal chaotisch overkomen. Het speelt in twee werelden die vooral door je fantasie aan elkaar worden gekoppeld. Vreemde gaven van mensen uit de tweede wereld zijn voor de realisten meer dan onwaarschijnlijk. Alleen als je mee kunt stappen in deze wereld zul je het verhaal kunnen volgen.

Neil en zijn grote zus Dagmar staan vaak versteld van wat hun moeder Stella allemaal kan; zoals van een groot blad een miniem propje vouwen. Origami kent voor haar geen geheimen. Stella vertelde haar kleine kinderen vaak sprookjes, maar over het land waar ze vandaan komt, zwijgt ze in alle talen. Een foto geeft aanleiding tot vele vragen en Neil snapt dat die op een mysterieuze plaats genomen moet zijn. Op een dag worden Neil en Dagmar geconfronteerd met vreemden die op zoek zijn naar hun moeder. Zelfs ratten -- blodlings genoemd -- volgen hen. Stella wordt ontvoerd en haar kinderen willen haar terugvinden. Ze roepen de hulp in van een vreemde, die uiteindelijk ee…Lees verder
Stella, moeder van Dagmar en Neil, is vluchtelinge. Op een dag ontdekt Neil dat zijn moeder afkomstig is uit een andere wereld. Daar had ze een taak te vervullen maar daarvoor zou ze opgesloten moeten worden. Dat wilde ze niet. Nu zitten er jagers achter haar aan om haar terug te brengen naar het land van de Duizend Eilanden. Neil doet er samen met zijn zus van alles aan om zijn moeder te redden. Zeer fantasievol verhaal uit de serie 'Dossier gesloten' bestemd voor kinderen van 10 jaar en ouder. Ondanks het feit dat het taalgebruik niet moeilijk is, is het verhaal door de vele wendingen en de fantasievolle inhoud niet altijd even gemakkelijk te volgen. Het boek, dat er verzorgd uitziet, bevat ook enkele zwartwitte illustraties. Op de voorkaft varen Neil en Dagmar samen met een broer van zijn moeder die haar goedgezind is, naar de kathedraal van Schokland. Vanaf ca. 11 jaar. In de serie verscheen eerder 'Portret van een moordenaar'.

Over Tais Teng

Tais Teng, pseudoniem van Thijs van Ebbenhorst Tengbergen ('s-Gravenhage, 14 april 1952), is een Nederlands schrijver/kunstenaar, die bij het grote publiek vooral bekend is vanwege zijn activiteiten voor het Griezelgenootschap.

Biografie

Jeugd

Als kind ambieerde hij een carrière als ruimtepiloot of duiker naar verzonken schatten. Lezen ging niet best en hij kreeg bijles. Uiteindelijk overwon hij zijn aversie tegen lezen en begon hij zelf zijn eigen verhalen te schrijven. Ook toonde hij een talent voor schilderen en tekenen. Hij studeerde korte tijd biologie, maar gaf zijn studie op om zich te concentreren op schilderen, tekenen en het schrijven van korte verhalen.

Sciencefiction

Rond 1971 vestigde hij zich als illustrator/kunstenaar. Zijn belangstelling voor sciencefiction leverde hem enige opdrachten op van uitgevers binnen het genre. SF w…Lees verder op Wikipedia