Boek
Nederlands

Schaduwschepen

Tais Teng (auteur)
+1
Schaduwschepen
×
Schaduwschepen Schaduwschepen

Schaduwschepen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Marek (16) wordt door het meisje Cirnja meegesleept naar Gran Terre, de magische wereld achter de horizon. Hij tuimelt daar van het ene avontuur in het andere en worstelt ondertussen met zijn onzekerheden en verliefdheid. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Schaduwschepen
Auteur
Tais Teng
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2009
403 p. : ill.
ISBN
9789089680754 (gebonden)

Besprekingen

Bij het grote publiek is Tais Teng vooral bekend als schrijver van kinderboeken voor verschillende leeftijden. Maar liefhebbers van sciencefiction en fantasy weten dat hij bij kleinere uitgeverijen zoals Verschijnsel al vele jaren ook fantastische verhalen voor ouderen publiceert. Alhoewel. Bij Teng is altijd alles jeugdig, in de zin van speels en energiek. Met Schaduwschepen, het eerste deel van 'De gran terre saga', heeft hij eindelijk zijn al lang verdiende uitgave bij een van de grote SF/Fantasy-uitgevers, waardoor een breed publiek kan ontdekken dat leeftijd bij Teng nauwelijks een rol speelt.

Door de mooie uitvoering-- gebonden hardcover met leeslint -- zal het boek zeker de aandacht trekken. Ook de tekst en tekeningen op de website www.granterre.nl, waarop Teng al aankondigt met het tweede deel van de saga te zijn begonnen, zal interesse wekken.

Dit eerste deel introduceert Gran Terre als een uitbreiding van onze bekende wereld, die daarmee haast een techno…Lees verder
Marek (16) wordt door het meisje Cirnja meegesleept naar de Gran Terre, de wereld achter de horizon, zoveel groter dan wij weten. Daar wordt gerekend met andere afstanden en tijdmaten en overheerst de magie. In onvoorstelbaar tempo tuimelen we van het ene avontuur in het andere. Marek worstelt intussen met zijn eigen onzekerheden, met verliefdheid en de ware liefde. Vaart en afwisseling en een grote rijkdom aan nieuwe woorden kenmerken dit verhaal vol kerende kansen, waarin ook van oudsher bekende legendarische namen opduiken. In vlot en vaardig, een heel enkele keer wat slordig, taalgebruik laat de schrijver zijn grillige fantasie de vrije loop, net als in zijn tekeningen. Met uitleg over de talen en domeinen van de door hem geschapen volken en met landkaarten maakt hij een verhaal waarvan liefhebbers van het genre ongetwijfeld smullen. Het boek is fraai en degelijk vormgegeven. Eerste deel van een sage over Gran Terre. Zie ook: www.granterre.nl. Vanaf ca. 14 jaar.

Over Tais Teng

Tais Teng, pseudoniem van Thijs van Ebbenhorst Tengbergen ('s-Gravenhage, 14 april 1952), is een Nederlands schrijver/kunstenaar, die bij het grote publiek vooral bekend is vanwege zijn activiteiten voor het Griezelgenootschap.

Biografie

Jeugd

Als kind ambieerde hij een carrière als ruimtepiloot of duiker naar verzonken schatten. Lezen ging niet best en hij kreeg bijles. Uiteindelijk overwon hij zijn aversie tegen lezen en begon hij zelf zijn eigen verhalen te schrijven. Ook toonde hij een talent voor schilderen en tekenen. Hij studeerde korte tijd biologie, maar gaf zijn studie op om zich te concentreren op schilderen, tekenen en het schrijven van korte verhalen.

Sciencefiction

Rond 1971 vestigde hij zich als illustrator/kunstenaar. Zijn belangstelling voor sciencefiction leverde hem enige opdrachten op van uitgevers binnen het genre. SF w…Lees verder op Wikipedia