Boek
Nederlands

De dag dat ... ik op de wc plaste

Tamara Bos (auteur), Alex De Wolf (illustrator)
+1
De dag dat ... ik op de wc plaste
×
De dag dat ... ik op de wc plaste De dag dat ... ik op de wc plaste

De dag dat ... ik op de wc plaste

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Loek is bijna drie. Hij kan al heel veel dingen goed. Maar er is één ding dat hij nog niet zo goed kan, en dat is op de wc gaan. Loek vindt de pot zo groot en eng. Hij moet elke avond na het bad even oefenen, maar hij verstopt zich steeds. Mama weet hem altijd te vinden - tot hij zich verstopt op een plek waar ze hem écht niet zoekt! Een boek dat kinderen kan helpen bij het zindelijk worden
Titel
De dag dat ... ik op de wc plaste
Auteur
Tamara Bos
Illustrator
Alex De Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2006
[28] p. : ill.
ISBN
90-258-4909-1

Besprekingen

Loek is bijna drie, zijn zusje Lila is vier. Loek kan al veel dingen goed, net als zijn zusje, fietsen op de stoep, zelf zijn boterham opeten (met een vork). Alleen plassen op de wc, dat kan Loek nog niet. Loek is duidelijk bang van de wc, vindt het kamertje zo klein en de mond van de wc zo groot. Elke avond speelt zich ten huize van Loek en Lila hetzelfde scenario af: zusje en broertje gaan in bad en poetsen hun tanden. Daarna gaat Lila op de wc, ook Loek moet van mama en papa, maar hij verstopt zich telkens. Mama weet Loek echter steeds te vinden. Tot die ene dag waarop Loek onvindbaar lijkt. De sporen van zijn natte voetjes zijn wel tot beneden bij het aquarium te volgen, maar van daar is hij spoorloos. Net als mama het spelletje beu begint te worden, weerklinkt een stemmetje vanuit dat kleine kamertje: Loek, die net een plasje heeft gedaan op de wc.

Dit pittige boekje kondigt zichzelf aan als hulpmiddel voor peuters om zindelijk te worden. Tamara Bos schreef eerder al een g…Lees verder

De dag dat... ik op de wc plaste

Loek is bijna drie en zusje Lila is vier. Lila die kan al heel veel. Loek ook, maar toch kan hij nog niet op de grote wc plassen. Hij vindt het kamertje van de grote wc zo klein. De pot is zo wit en de mond van de grote wc staat zo wijd open. Papa en mama weten dat Loek de wc eng vindt. Telkens Loek en Lila 's avonds in bad zijn geweest, gaat Lila een plas doen op de grote wc. Loek verstopt zich steeds en mama en papa moeten hem dan zoeken. Hij verstopt zich in de kast, de verkleedkoffer, de wasmand...maar mama en papa vinden hem altijd. Vandaag echter loopt mama te zoeken maar Loek is niet te vinden... Alleen in de grote wc heeft mama nog niet gekeken! Een boek dat kinderen kan helpen om zindelijk te worden. Het heeft een eenvoudige tekst en duidelijke illustraties die zeer overtuigend overkomen. Maar zolang de knop in hun bolletje niet omgedraaid is, gaan al die boekjes niet helpen.

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)
  • Knofje (in samenwerking …Lees verder op Wikipedia

Suggesties