Boek
Nederlands

Later ... als jij klein bent.

Tamara Bos (auteur), Dorine Van den Beukel (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Kleine Eefje vindt het maar niks dat mama haar vaak te klein vindt en fantaseert hoe zij mama later zal behandelen als zij klein is. Prentenboek met grote, zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Gezin, Opgroeien
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Later ... als jij klein bent. / tekst Tamara Bos ; ill. Dorine van den Breukel
Auteur
Tamara Bos
Illustrator
Dorine Van den Beukel
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hilversum]:: Klaproos, 2000
[26] p. : ill.
ISBN
90-805888-1-4

Besprekingen

Een origineel prentenboek over Eefje die in tegenstelling tot haar moeder zichzelf al erg groot vindt. Ze is boos op mama en fantaseert bijna wraakzuchtig over hoe 't zal zijn als mama later klein zal zijn en zijzelf groot is. Dan zal ze mama wel eens laten voelen wat het is om als klein kind behandeld te worden. Weinig tekst, eenvoudig in dikke letter. De kleurige prenten zijn over beide pagina's getekend, bladvullend zonder kaders. De kinderlijke, niet realistische figuren, zijn met vrij dikke zwarte lijn getekend en met waterverf ingekleurd. Er is vanuit wisselend perspectief gewerkt vanuit kindhoogte, ver weg of van dichtbij; allemaal vanuit de beleving van Eefje. Zoals de tekst met woorden zegt wat Eefje later zal doen, volgen de illustraties deze gedachten nauwgezet. Eefje is zo getekend dat zij de volwassene lijkt en moeder het kind. Ook haar kleur geeft overwicht: rood tegenover overwegend zachte tinten. Zo zijn tekst en prenten echt één geheel. Het zeer vertrouwde, kindvriend…Lees verder

Over Tamara Bos

Tamara Bos (Ede, 13 augustus 1967) is een Nederlandse scenario- en kinderboekenschrijfster.

Biografie

Bos is bekend van haar scripts voor jeugdprogramma's en -films, waaronder Dag Juf, tot morgen, Mijn Franse tante Gazeuse, Otje en Minoes.

Bij uitgeverij Leopold zijn enkele boeken van Tamara Bos verschenen: Winky en het paard van Sinterklaas, Kowboy Kuuk en De neef van tante Eef. Uitgeverij Klaproos gaf twee prentenboeken van haar uit en het boek Rosa Pardon en haar speurvarken (febr. 2003: Pluim van de maand).

Tamara is de dochter van filmmaker Burny Bos, met wie ze regelmatig samenwerkt.

Filmografie

Televisie

  • Dag Juf, tot morgen (1994), bekroond met de Lira Scenarioprijs 1999
  • Mijn Franse tante Gazeuse (1996)
  • Otje (1998)
  • Knofje (in samenwerking …Lees verder op Wikipedia