Boek
Nederlands

Boer Boris zoekt de verschillen

Ted Van Lieshout (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Boer Boris zoekt de verschillen
×
Boer Boris zoekt de verschillen Boer Boris zoekt de verschillen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Boer Boris heeft het druk op de boerderij. Vierkant hardkartonnen tekstloos prentenboek met identieke zoekplaten op de linker- en rechterpagina, waarop een oplopend aantal verschillen moet worden gezocht, van één tot en met elf. Met kleurrijke sfeervolle aquarellen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Boer Boris zoekt de verschillen
Auteur
Ted Van Lieshout
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789025766382 (hardback)

Besprekingen

Dit stevige vierkante kartonboekje bevat elf spreads met ogenschijnlijk identieke prenten op de linker- en rechterpagina. Bij nader toezien zijn er telkens verschillen: van 1 tot 11 verschillende dieren of voorwerpen die al of niet te zien zijn. De prenten tonen scènes met Boer Boris op en rond de boerderij. Hij is vaak vergezeld van zijn zusje en broertje, van de hond of de poes en van tal van andere boerderijdieren. Ook het vertrouwde zoekmuisje en een zwarte vogel zijn geregeld te ontdekken. De zoekelementen worden steeds talrijker en ter controle zit achter in het boek een overzicht van waar de verschillen te vinden zijn. De prenten in waterverf zijn gedetailleerd, aantrekkelijk en levendig. Nu eens tonen ze een stoere Boer Boris op een motor of in een vliegtuig, dan weer is er een sfeervol winterlandschap of een vrolijke beestenbende die op pad gaat. Wie vertrouwd is met de verhalen van De Boer Boris-serie herkent hier een aantal situaties. Voor andere peuters en kleuters kan dit…Lees verder

Boer Boris zoekt de verschillen

Best een vreemde titel eigenlijk, want het is aan de lezer om de verschillen te zoeken, niet aan boer Boris. Op elke dubbele bladzijde eentje meer, tot je aan 11 komt. Deze vragen best wat zoekwerk, maar op de laatste bladzijden staan de oplossingen duidelijk weergegeven, wat handig is om frustratie te voorkomen. De mooie illustraties van Philip Hopman kennen we al uit de 'Boer Boris'-kleuterreeks. De kartonbladen en afgeronde hoeken geven aan dat de uitgeverij dit boekje voor peuters bedoeld heeft, zoals ik op hun site kan terugvinden. Vreemd, want die zijn volgens mij veel te jong om de verschillen te vinden.


Suggesties