Wanneer een besmet Amerikaans ruimteschip van NASA geen toestemming krijgt om naar de aarde terug te keren, heeft dit catastrofale gevolgen voor de bemanning.
Titel
Alarmfase rood
Auteur
Tess Gerritsen
Vertaler
Els Braspenning
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gravity
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2011
350 p.
ISBN
9789044322446 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Tess Geritsen was interniste, maar heeft haar succesvolle praktijk gelaten voor wat die was, om zich volledig aan een schrijverscarrière te wijden. Alarmfase rood is haar vierde medische thriller na Hartslag (1996), Diagnose: besmet (1998) en Koud bloed (2000). Emma Watson, een briljante arts, is klaar voor de missie van haar leven. Ze gaat een onderzoek naar levende wezens in de ruimte doen. Haar man Jacks hele toekomst in de ruimtevaart was op de helling komen te staan toen hij nierstenen kreeg. Hoewel hij deel bleef uitmaken van het astronautenkorps, werd hij aan de grond gehouden en moest hij verbitterd toezien hoe Emma op expeditie ging. Zodra Emma en de vijf bemanningsleden het ruimtestation bereiken, gaan er allerlei dingen fout. Een onbekend virus infecteert de bemanning in een alarmerend tempo. De NASA geeft geen informatie vrij, maar berichten doen vermoeden dat de artsen in het ruimtevaartcentrum meer weten over de aard van de ziekte. Op aarde d…Lees verder
Een Amerikaanse vrouwelijke arts vertrekt met vijf bemanningsleden per ruimteschip naar een ruimtestation waar zij zich o.a. moet bezighouden met experimenten op dieren. Spoedig blijkt, dat deze besmet zijn met een mysterieus virus, dat ook de bemanning infecteert. Met hulp van artsen op de thuisbasis kan - in een race tegen de klok - de bron van het virus getraceerd en bestreden worden, hoewel de arts als enige gered kan worden. Een bijzonder fascinerende, realistische medische thriller, waarin de spanning tot ongekende hoogten wordt opgevoerd. Uitstekende milieu-, sfeer- en karaktertekening. Een verklarende woordenlijst is achterin opgenomen. Paperback, normale druk.

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst (Gerritsen is de naam van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, volgens haar eigen blog) maar woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste.

Ook haar echtgenoot is arts. Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf ze haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrillers. Haar debuu…Lees verder op Wikipedia