Boek
Nederlands

Diagnose : besmet

Tess Gerritsen (auteur)
Een vrouwelijke arts wordt in een Amerikaans ziekenhuis geconfronteerd met twee gevallen van een zeldzame virale hersenaandoening en gaat nasporingen verrichten.
Extra onderwerp
thriller, medische thriller
Titel
Diagnose : besmet
Auteur
Tess Gerritsen
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Life support
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1998?
301 p.
ISBN
90-245-2202-1

Besprekingen

Een jonge vrouwelijke arts stuit bij toeval op een reeks onverklaarbare sterfgevallen. Ofschoon haar superieuren het verbieden, schakelt ze toch de lijkschouwer in. Hij ontdekt een zeldzame en zeer besmettelijke infectieziekte bij bewoners van een luxe verzorgingscomplex. Op alle mogelijke manieren wordt getracht de zaak in de doofpot te stoppen. De arts gaat toch op onderzoek uit met voor haarzelf en haar dementerende moeder rampzalige gevolgen. Een medische actiethriller - gesitueerd nabij Boston - waarin afschuwelijke manipulaties met het menselijk lichaam worden afgewisseld door tedere familietaferelen. Het einde is bijna ondragelijk spannend. De schrijfster, zelf internist, wil wat al te graag specialistische kennis spuien, waardoor het geen eenvoudige ontspanningslectuur is. Vrij kleine druk.

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst (Gerritsen is de naam van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, volgens haar eigen blog) maar woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste.

Ook haar echtgenoot is arts. Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf ze haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrillers. Haar debuu…Lees verder op Wikipedia