Boek
Nederlands

Dappere Chris in het enge bos

Thea Dubelaar (auteur), Mélanie Erhardy (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Chris gaat alleen het bos in. Hij fantaseert dat dit een groot eng bos is. Misschien komt hij griezelige wezens tegen, zoals de wolf van Roodkapje. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Bossen, Dapper zijn
Leesniveau
AVI 6
Titel
Dappere Chris in het enge bos / Dubelaar, Thea ; ill. Erhardy, Melanie
Auteur
Thea Dubelaar
Illustrator
Mélanie Erhardy
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 1994
64 p. : ill.
ISBN
90-216-1197-X

Besprekingen

Chris gaat alleen naar het grote enge bos. Hij begrijpt niet dat de mensen het een eng bos noemen want hij ontmoet lieve konijntjes die hem de weg wijzen. Maar dan opeens ziet hij de grote wolf van Roodkapje. Chris doodt de wolf maar het gevaar is nog niet geweken. Gelukkig is hij slim en sterk. Kan hij alle gevaren in het bos aan? Sprookjesachtig verhaal dat zich afspeelt tussen fantasie en werkelijkheid en sterk doet denken aan ‘Max en de Maximonsters’. Mooi geschreven doorlopend verhaal vol spanning en griezelige gebeurtenissen maar met een goede afloop. Toegankelijk taalgebruik en vrij korte zinnen. Ruime bladspiegel met tussen de teksten veel sfeervolle zwart-wittekeningen. Achterin op een dubbele pagina een tekening van alle in het verhaal voorkomende dieren. Herdruk van een klassieke topper van de auteur, die voor het eerst verscheen in 1994. Over dezelfde hoofdpersoon verschenen ook 'Dappere Chris op de enge zolder' (1996) en 'Dappere Chris in het enge circus' (1997). Voorleze…Lees verder

Over Thea Dubelaar

CC BY 3.0 - Foto van/door D. Korsuize

Thea Dubelaar (Den Ilp, 26 januari 1947) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Dubelaar groeide op in Heemskerk en doorliep de HBS. Vervolgens werkte ze bij het verzekeringsbedrijf van een bank. Na een jaar besloot ze journaliste te worden, en volgde ze een cursus journalistiek te Amsterdam.

In 1972 trouwde ze met de Fransman Maurice Balzamont, die afkomstig was van Guadeloupe. Ze verhuisde naar Frankrijk en begon korte verhalen te schrijven voor de jeugdbladen Okki en Taptoe. In 1979 schreef ze haar eerste kinderboek, Sjanetje dat in 1980 werd bekroond met een Zilveren Griffel. Sindsdien schrijft ze elk jaar een boek.

Sinds 1997 woont ze vijf maanden per jaar op Guadeloupe, in het ouderlijk huis van haar echtgenoot. Daarnaast is ze tien weken per jaar in Nederland om lezingen en schrijfcursussen te geven.

In de jaren '90 schreef ze verhalen voor het televisieprogramma …Lees verder op Wikipedia