Boek
Nederlands

De kunstwerkjes van Kippetje

Thierry Robberecht (auteur), Loufane (illustrator)
+1
De kunstwerkjes van Kippetje
×
De kunstwerkjes van Kippetje De kunstwerkjes van Kippetje
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kippetje wil niet langer die saaie witte, ovale eieren maken. Helaas kunnen de bazen van de eierfabriek haar mooie kunstwerkjes niet waarderen. Gelukkig ziet gans Leonora hoe bijzonder ze zijn. Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kunst, Volhouden
Titel
De kunstwerkjes van Kippetje
Auteur
Thierry Robberecht
Illustrator
Loufane
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789044815801 (hardback)

Besprekingen

Kippetje vindt het maar saai, om dag in dag uit in de fabriek massa's witte ovale eieren te moeten produceren. Daarom gaat zij gekleurde, afwijkende modellen maken, tegen de zin van haar strenge bazen, die haar daarom resoluut op straat zetten. Ondanks haar zwerversbestaan blijft zij prachtige kunstwerkjes maken en vindt uiteindelijk erkenning bij gans Leonora. Bij haar mag Kippetje werken aan nieuwe creaties, die haar geen windeieren zullen leggen. Wensvervullende prentvertelling met dubbele pagina's vullende, fleurige illustraties, waarin vanuit verschillend perspectief aanvankelijk miskend talent door wilskracht en het blijven geloven in jezelf, toch de verdiende erkenning krijgt. De fraai vormgegeven, heldere, emotie opwekkende illustraties met grote gekleurde vlakken en soms oog voor een leuk detail, lijken geschilderd in een gemengde techniek op een wisselend gekleurd ondergrond waarin de textuur van linnen zichtbaar is. De enigszins statisch neergezette verhaaldragende figuren,…Lees verder

Over Thierry Robberecht

Thierry Robberecht (Brussel, 11 februari 1960) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Werk

Robberecht begon als striptekenaar en werkte onder meer voor Casterman. Ondertussen hij heeft ook al verschillende verhalen voor prentenboeken geschreven. In 2015 publiceerde hij de jeugdroman Memo 657.

In 2012 en 2013 schreef hij de scenario's voor twee albums in de stripreeks Lefranc, te weten De eeuwige shogun en Het geheim van Stalin.

Bekroningen

  • 2017: Prix des Incorruptibles voor Memo 657