Boek
Nederlands

Lampje aan, lampje uit

Thierry Robberecht (auteur), Parastou Haghi (illustrator)
+1
Lampje aan, lampje uit
×
Lampje aan, lampje uit Lampje aan, lampje uit
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Charlotte is bang in het donker. Ze wil haar zaklamp aan. Maar haar knuffel Uil bedenkt steeds een nieuwe reden waarom de lamp uit moet. Prentenboek met illustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan, Bang zijn
Titel
Lampje aan, lampje uit
Auteur
Thierry Robberecht
Illustrator
Parastou Haghi
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789044822779 (hardback)

Besprekingen

Bijna vierkant prentenboek over een meisje dat bang is in het donker. Ze wil het licht aan, terwijl haar knuffeltje Uil de zaklamp weer uitknipt. Er ontstaat een grappige discussie met argumenten over en weer, waarbij de uil ten slotte wint met een doorslaggevend argument. Dit herkenbare onderwerp voor peuters en kleuters heeft een duidelijke boodschap die goed wordt verwoord. De illustraties in warme tinten, overwegend paars en roze, zijn gemaakt in een decoratieve schilderachtige stijl. Met het perspectief wordt op een creatieve manier gespeeld. Er zijn veel details te zien, terwijl de illustraties overzichtelijk blijven. Een minpuntje betreft de wekker: alleen op de laatste prent is te zien dat er een half uur voorbij is gegaan. Op het omslag staat een tekening uit het binnenwerk en ook een andere tekening wordt twee keer gebruikt. De schutbladen passen qua stijl niet echt bij de rest van dit sfeervolle prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Thierry Robberecht

Thierry Robberecht (Brussel, 11 februari 1960) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Werk

Robberecht begon als striptekenaar en werkte onder meer voor Casterman. Ondertussen hij heeft ook al verschillende verhalen voor prentenboeken geschreven. In 2015 publiceerde hij de jeugdroman Memo 657.

In 2012 en 2013 schreef hij de scenario's voor twee albums in de stripreeks Lefranc, te weten De eeuwige shogun en Het geheim van Stalin.

Bekroningen

  • 2017: Prix des Incorruptibles voor Memo 657