Boek
Nederlands

Wat moet ik doen?

Thierry Robberecht (auteur), Geoffroy Dussart (illustrator)
+1
Wat moet ik doen?
×
Wat moet ik doen? Wat moet ik doen?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een beertje moet kiezen tussen de verjaardag van zijn vriendje en die van zijn opa. Prentenboek met grote illustraties in sombere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Wat moet ik doen?
Auteur
Thierry Robberecht
Illustrator
Geoffroy Dussart
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
[25] p. : ill.
ISBN
9789044808056

Besprekingen

Groot formaat prentenboek over een (panda?)beerachtig ik-figuurtje dat op het ridder-verjaardagsfeest van zijn vriendje Wim is uitgenodigd, maar van zijn moeder op dezelfde dag naar de verjaardag van opa Arthur moet. Hij vindt ze allebei even lief. Wat moet hij nu doen? Als hij na een nacht piekeren en een droom over ridders en draken 's morgens wakker wordt, weet hij het. Hij gaat zijn opa Arthur bellen, die een mooie oplossing bedenkt; deze oplossing wordt pas achteraf duidelijk: het beertje gaat naar naar Wims feestje, waar opa hem na afloop persoonlijk komt halen om naar diens eigen feest te komen. Het verhaal gaat over keuzes maken en oplossingen bedenken en kan kinderen helpen hierover -onder leiding van ouder of leerkracht- na te denken. De niet erg aantrekkelijke, vaak meer dan paginagrote illustraties zijn wat grof getekend en met plakkaatverf ingekleurd. Ze zijn erg somber van kleur, voor sommige kinderen kunnen ze wat bedreigend overkomen, m.n. door het zwart rond de ogen v…Lees verder

Wat moet ik doen?

Een beertje voelt zich verscheurd door de keuze die hij moet maken: gaat hij naar het verjaardagsfeestje van zijn beste vriend Wim of naar dat van zijn opa? Welke keuze moet hij maken? Hij ziet hen namelijk allebei even graag en wil eigenlijk niet kiezen. Er een nachtje over slapen maakt de keuze op het eerste gezicht niet makkelijker: ridders en een draak duiken in zijn droom op en willen elkaar bevechten. Dan vindt ons hoofdpersonage een oplossing: hij roept hen op te stoppen en dat gebeurt dan ook. Zo vindt hij ook de oplossing voor zijn eigen probleem. Eerst gaat hij naar het leuke verjaardagsfeestje van Wim, dat een geweldig ridderfeest blijkt te zijn en daarna komt zijn opa hem ophalen om samen naar diens feest te gaan. Als dan blijkt dat opa op koning Arthur lijkt, de koning van de ridders, kan de dag echt niet meer stuk. Dit prentenboek bespreekt een zeer herkenbaar thema, want wie wordt er nu nooit eens geconfronteerd met een op het eerste zicht onmogelijke keuze. Alleen al d…Lees verder

Over Thierry Robberecht

Thierry Robberecht (Brussel, 11 februari 1960) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Werk

Robberecht begon als striptekenaar en werkte onder meer voor Casterman. Ondertussen hij heeft ook al verschillende verhalen voor prentenboeken geschreven. In 2015 publiceerde hij de jeugdroman Memo 657.

In 2012 en 2013 schreef hij de scenario's voor twee albums in de stripreeks Lefranc, te weten De eeuwige shogun en Het geheim van Stalin.

Bekroningen

  • 2017: Prix des Incorruptibles voor Memo 657