Boek
Nederlands

Minou tovert kikkers

Tiny Fisscher (auteur), Wilbert Van der Steen (illustrator)
+1
Minou tovert kikkers
×
Minou tovert kikkers Minou tovert kikkers
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Op een regenachtige dag wil Minou haar oma verrassen en stopt haar maillot vol kikkers. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Kikkers
Titel
Minou tovert kikkers / tekst Tiny Fisscher ; tek. Wilbert van der Steen
Auteur
Tiny Fisscher
Illustrator
Wilbert Van der Steen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Pimento, 2005
34 p. : ill.
ISBN
90-499-2008-X

Besprekingen

Minou is een vrolijk meisje van vijf jaar met veel fantasie die op een boerderij woont. Haar oma past vaak op, omdat haar moeder werkt. Minou houdt erg van buitenzijn en van alleen spelen. Op een dag regent het, wat Minou heerlijk vindt. Ze gaat meteen naar buiten en geniet van de regen, de sloot en van kikkers. Om oma te verrassen, stopt ze kikkers in haar maillot. Oma schrikt wel, maar kan er even later de humor van inzien. Mama, die daarna binnenkomt, niet. Minou moet alle kikkers opruimen. Even later heeft oma een verrassing voor Minou. Vrolijk geschreven voorleesverhaal over een ondernemende kleuter. Het kleine gebonden boekje heeft bijpassende gekleurde, zwartomrande illustraties. Kleuters zullen genieten van de vrolijke Minou. Over Minou verscheen ook 'Minou eet sommen'*.

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster die in 1999 debuteerde met En dan was ik de prinses. Daarvoor was ze onder andere hostess, schoonheidsspecialiste, aromatherapeut en docente uiterlijke verzorging en massage. Ook was ze werkzaam als leerkracht basisonderwijs, NT2-docente, aerobics- en pilatesinstructeur en massagetherapeut. Naast schrijfster is Tiny Fisscher ook leesbevorderings- en schrijfleerkracht op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. Het man/vrouwboek heeft ze gemaakt in samenwerking met illustrator/cartoonist Willem Ritstier. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld…Lees verder op Wikipedia